AK Parti Sözcüsü Çelik: Darbeciler Mursi’nin naaşından korkuyor

ABONE OL
Temmuz 17, 2019 00:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal mkedya hesabı Twitter’dan Mısır’ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkeme salonunda hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı. 

“Mursi’nin naaşından korkuyorlar”

Darbecilerin, Mursi’nin naaşından korktuğunu belirten Çelik, şu ifadeleri kullandı: 

“Darbecilerin ellerinde en acımasız araçlar ve yöntemler var. Ama Mursi’nin naaşından korkuyorlar. Bu hep böyledir. Onurlu olanın cansız bedeni bile cesaret abidesidir. Onursuz olanlar ise ellerinde ölüm makineleriyle gezen yaşayan ölülerdir. 

Ahlaki ve siyasal hakikate bağlı olanlar, hayatın canlı tarafındadır. Dünyadan ayrıldıktan sonra da insanların hayatına haysiyetleriyle yön vermeye devam ederler.

 

 

Ellerindeki ölüm makineleriyle insanlık değerlerine saldıranlar, yaşarken çürüyorlar. Mahkeme salonunda hayatını kaybetmiş onurlu birinin naaşından korkuyorlar. Çürüyen, canlı olandan korkar.”

“Sözde demokratik dünya, darbecilere tepki vermek yerine kırmızı halılarla karşıladı”

Mursi’nin mahkemede, kendi değerleri uğruna hayatını kaybetmesine tepkisiz kalan devletleri eleştiren Çelik, şunları söyledi: 

“Şehit Mursi tüm dünyanın gözü önünde adım adım öldürüldü. Buna sesiz kalan sözde demokratik dünya, darbecilere tepki vermek yerine kırmızı halılarla karşıladı. Darbenin insanlık suçu olduğunu söylemek yerine, darbecilerin ‘demokrasiyi inşa ettiğini’ söylediler. Demokratik devletlerin çoğu, Şehit Cumhurbaşkanı Mursi’nin darbecilerin mahkemesinde öldürülmesi karşısında anlamlı bir taziye cümlesi bile kuramıyor… ‘Haberlerden duyduk, takip ediyoruz’ diyorlar. Ahlaki ve siyasal tüm değerleri görmezden geliyorlar. Bu bir siyasal çürümedir.”

 

 

Gıyabi cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

Çelik, gıyabi cenaze namazının bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi: 

“Tüm dünyada, şehit Cumhurbaşkanı için kılınan cenaze namazları dün Kudüs’te başladı. Bugün Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın katılımıyla milletimiz tarafından eda edilecek. Kudüs’ten İstanbul’a, Türkiye’nin ve dünyanın her yerine uzanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.