AK Parti Sözcüsü Çelik konuşuyor

ABONE OL
Eylül 30, 2019 03:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti MYK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Parti sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası açıklama yapıyor. 

Çelik’in açıklamalarından satır başları: 

Adli Yıl Açılışı’nda ideolojik yaklaşımdan uzak tutulması gereken bir konu, yanlış bir dil ve yanlış bir tavır ortaya kondu. 

Dün hepimizi üzen bir açıklama meydana geldi. Lübnan Cumhurbaşkanı’nın Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili ifadeleri oldu. Bu ifadeleri tümüyle reddediyoruz ve protesto ediyoruz. Osmanlı’nın Lübnan’a devlet terörü uyguladığını söylüyor. Mesnetsiz açıklama yapılmasının hiçbir mantığı yoktur. Lübnanlı bazı tarihçiler, siyasetçiler açıklmaya tepki gösterdiler. 

Lübnan kardeş bir ülkedir, aramızdaki ilişkiler bozulacak değildir. Fakat Lübnan Cumhurbaşkanı tarafından böyle bir açıklamanın yapılmasını, Lübnanlılara acı  çektirmiş sömürgeleri övmesini üzüntüyle karşıladık. Kasıtlı olarak, siyasi olarak yapıldığını düşünüyoruz. 

Osmanlıların o bölgeye geldiği dönemde Lübnan diye bir ülke yok. Lübnan o dönem vilayetlerden oluşuyor. Lübnan’ı yöneten tüm makamlarla ilişkilerimizin daha iyiye gitmesi konusunda kararımız tamdır. 

NATO üyesi AB ülkelerinde 154 farklı silah sistemi kullanılıyor. ABD 27 ayrı silah sistemi kullanıyor. Sadece Türkiye’nin farklı bir silah sistemi almasının bütün tabloyu bozuyormuş gibi gösterilmesi gerçeklerle uyuşmuyor. Farklı silah sistemleri NATO içerisinde mümkündür.

Türkiye kendi savunma sistemini güçlendirmek için bir girişimde bulunduğunda bunu sanki ittifaka karşı ya da uluslararası ortaklarımıza karşı meydan okuma gibi sunanların aslında ortaya koydukları tavrın herhangi bir şekilde siyasi ya da diplomatik bir değeri yok.

Bizim karşı karşıya olduğumuz tehdit geçici bir tehdit değil. Ortaya çıkan analizler tamamen yanlıştır. Türkiye’nin NATO ile ilişkilerini ikide bir eleştiri konusu yapmak, baştan aşağıya propagandadan ibaret yanlış bir yaklaşım.

Suriye’de YPG/PKK unsurlarının çıkarılmasını takip ediyoruz. Fırat’ın Doğusu’ndaki oyalamaya karşı Türkiye hazırlıklarını yapıyor. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.