AK Parti Sözcüsü Çelik: Milletimizin verdiği mesaj tüm yönleriyle ele alınacak

ABONE OL
Temmuz 21, 2019 00:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısında ele alınan konularla ilgili açıklama yaptı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

-Son seçimlerde sonuç net olarak ortaya çıkmıştır. Sonucu tabii ki saygıyla karşılıyoruz.

-Milletimizin verdiği mesaj, partimiz tarafından tüm yönleriyle ele alınacak. Seçim sonuçları değerlendirilecektir.İstanbul ilçelerinde, Meclis’te büyük başarıya imza attık.

-Sayın Bahçeli’ye ve MHP teşekkürlerimizi sunuyoruz.

-YSK, seçim sürecini başarıyla yönetmiştir, görevini hakkıyla yapmıştır. YSK temsilcilerine teşekkür ediyoruz.

-AK Parti olarak yol haritamız bellidir. 

-Yakın dönemde seçim sıklığı konusunda yorgunluk tartışmaları gündeme geldi. Demokrasi bedel isteyen bir kazanımdır. Türkiye’nin demokrasisi büyük bir ilham kaynağıdır. 

-Hepimizin davası Türkiye davasıdır. Kimin kazandığından daha önemli olan demokrasinin kazanmasıdır. Milli iradenin talimatlarının başımızın üzerinde yeri var.

-Bu süreçte dikkat edilmesi gerekenlerden bir tanesi; yurt dışında Cumhurbaşkanımıza karşı büyük bir kara propaganda başlamıştır. Görüldü ki 25 yıllık yerel yönetim iktidarı devredilirken bile demokratik olgunluk gösterilmiştir. 

-Her seçim bir kutuplaşmadan bahsediliyor. Aziz milletimiz provokasyonlara kulak asmasın, kardeşçe sandık başına gidilmiştir.

-Türkiye’nin demokrasisi yolundan sapmayacak bir demokrasidir, AK Parti nıma güç vermeye devam edecek. Millet iradesi kutuplaşma ticareti yapanlara büyük bir cevap vermiştir. 

-Önümüzdeki seçimsiz dönemi çok iyi değerlendireceğiz. Herkes gücünü kim hangi konumda bulunuyorsa Türkiye’ye altın 

-Suriye’deki insani durumun, felaketin altını çiziyoruz. İdlib’de rejim açıkça ateşkes ihlalinde bulunuyor. 300 bin kişi yerinden oldu, Rusya’ya açık tutumumuzu iletiyoruz. Herkesi rejimin ihlallerine karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

-BM’nin Kaşıkçı raporunun objektif olarak hazırlandığını görüyoruz, raporun tamamına katılıyoruz. Rapor, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu iradenin tescili anlamına geliyor. Rapor, Türkiye Cumhuriyeti’nden de özür dilenmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Bu cinayetin üzerinin örtülmemesi gerekiyor.

-Yunanistan Başbakanı yanlış bir tutum içerisindedir. Türkiye ile Avrupa Birliği’ni karşı karşıya getirmeye çalışıyor. ‘Türkiye sondaja başladığı andan itibaren ağır bedeller öder.’ gibisinden altı boş ifadeler kullanmaktan vazgeçmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı saygılı bir dil kullanmalıdır. Yunanistan Başbakanı Türkiye’yi tehdit dilinden vazgeçmelidir, Türkiye tehditlere prim vermez. Türkiye ne kendi haklarından, ne de KKTC’nin haklarından vazgeçmeyecektir.

-Tabiiki her seçimin kendi dinamiği ve sonuçları var. Bu fark nasıl ortaya çıkmıştır, vatandaşlarımızın beğendiği ve beğenmediği konular değerlendirilecektir. İstanbullunun tercihinin başımızın üstünde yeri var. Biz tercihin tekrar bize dönmesi için neler yapmamız gerektiği konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

-İstanbul’da belediye başkan adayımız ve teşkilatımız son derece güçlü bir çalışma ortaya koymuştur. Dinamik bir seçim çalışması yürütüldü. Vatandaşımızın bizim bu süreçteki politikalarımız konusunda neyi tasvip edip etmediğini değerlendirip göreceğiz.

-Revizyon genel başkanımızın takdirindedir. Genel merkezin düşüncesi de aynıdır.

-Biz teröre karşı tutumu net olan bir partiyiz. 

-Silahlı kuvvetler S-400’lerin nerelere konumlandırılacağı ile ilgili bir çalışma yaptı. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.