Almanya Irak’ta verdiği askeri eğitimleri askıya aldı

ABONE OL
Haziran 2, 2019 02:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jens Flosdorf başkent Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Alman ordusunun Irak’ta eğitim faaliyetlerini askıya aldığını belirterek, bu kararın, bu yönde adım atan ortak ülkelerle uyum içinde verildiğini ifade etti.

Kararın mevcut durumdan dolayı alındığını söyleyen Flosdorf, “Ancak bu, bunun (eğitim faaliyetlerinin) gelecek günlerde tekrar başlamayacağı anlamına gelmez” değerlendirmesini yaptı.

Flosdorf, büyük bir dikkatle hareket ettiklerini vurgulayarak, Irak’ta yüksek güvenlik seviyesinin uygulandığını ve askerlerin bulundukları yerlerden ayrılmamaları gerektiğini dile getirdi.

“Güvenlik durumunun kötüleştiğine ilişkin bir ipucu var mı?” şeklindeki soruya da cevap veren Flosdorf, “Bizim bir ipucumuz yok. Somut bir tehdit yok. Daha çok oradaki güvenlik durumu genel olarak gergin olarak değerlendiriliyor. Alman hedeflerine yönelik somut saldırı uyarıları yok. Müttefiklerimizle ve diğer ortak ülkelerle koordinasyon içindeyiz” dedi.

Flosdorf, Almanya’nın Bağdat’ın kuzeyindeki Taji kentinde 60, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesinde de 100 Alman askerin bulunduğunu aktardı.

Almanya, terör örgütü DEAŞ’la mücadele kapsamında, IKBY güçleri ve Irak ordusuna eğitim vermesi amacıyla bölgeye askeri eğitim birliği göndermişti. 

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.