Android kullanıcıları tehlikede: Sadece 15 dolar karşılığında telefonunuzu ele geçirebilirler!

Android kullanıcıları tehlikede: Sadece 15 dolar karşılığında telefonunuzu ele geçirebilirler!

ABONE OL
Mayıs 25, 2023 07:18
Android kullanıcıları tehlikede: Sadece 15 dolar karşılığında telefonunuzu ele geçirebilirler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akıllı telefonların güvenliği her dönem sorgulanan bir konu oldu. Bazı üreticiler Android işletim sistemine entegre ettikleri kendi yazılımları sayesinde telefonların güvenli olduklarını belirtti. Bazılarıysa, Apple gibi, tamamen kendi işletim sistemlerini kullanarak güvenli telefonlar ürettiklerini iddia ettiler. Son çıkan haberlerse Android cihazların güvenliğini sorgulatıyor. Bir araştırma raporuna göre Android cihazınızı ele geçirmek için 15 dolar ödeme yapmanız yetiyor. İşte konuyla ilgili detaylar…

15 dolarlık bir devre kartı Android cihazınızı ele geçirebilir!

Çin’de bir üniversitenin yaptığı araştırmaya göre bazı Android cihazları sahte parmak izleriyle açmak mümkün. Bu neredeyse parmak izi kilidine sahip olan tüm cihazlardaki 2 adet güvenlik açığından kaynaklı. Piyasada birçok marka ve model Android cihaz olduğundan tam bir liste vermek mümkün değil. Ancak birçok modelin bu tehlikeyle karşı karşıya olduklarını belirtmemiz gerekiyor.

Yayınlanan rapora göre bu saldırının adı BrutePrint olarak yayınlandı. Saldırıyı yapmanız için bir anahtara ihtiyaç duyuluyor. Bu anahtar bir mikrodenetleyici, SD kart veya panodan panoya kopyalama yapabilen bir devre kartı olabilir. Bahsi geçen tüm ürünleri yeterli teknik bilgiye sahipseniz kendiniz yapabilirsiniz. Teknik bilginiz yoksa da 15 dolar karşılığında satın alabiliyorsunuz.


Dolandırıcılara davetiye: Google’ın yeni alan adı gündeme oturdu!

Dolandırıcılara davetiye: Google’ın yeni alan adı gündeme oturdu!

Google’ın yeni alan adı gündeme oturdu. İşte Google “.zip” web alanı ve gündeme oturma sebebilye ilgili tüm detaylar…

İhtiyaç duyulan her şeyi bir liste haline getirirsek de sadece 2 şeye ihtiyacınız var aslında. Birincisi yukarıda bahsi geçen anahtar, ikincisiyse kurbanın telefonunda rahatça geçirebileceğiniz 45 dakikalık bir süre. BrutePrint olarak adlandırılan saldırı aslında parmak izi veri tabanını kullanıyor. Bahsedilen devre kartları sayesinde kurbanın telefonunda basit bir veri tabanı araştırması yapılıyor ve telefonun kilidi açılıyor.

Peki hangi Android cihazlar tehlikede?

Araştırma aslında bir deney şeklinde yapıldı. Üniversite araştırmacıları da birkaç farklı cihaz üzerinde testler gerçekleşirdi. Yapılan deneylerde 8 farklı Android cihaz denendi. Bunlar sırasıyla:

Ancak üniversite güvenlik tedbirleri sebebiyle hangi cihazların şifrelerinin kırıldığını belirtmedi.

Araştırmacılar: iPhone’lar güvenli!

Yapılan testlerde iOS işletim sistemli cihazlarda test edildi. Bunlar Touch ID özelliğine sahip iPhone modelleri oldu. Araştırmacı ekip iPhone SE ve iPhone 7 modellerini test etti. Açıklanan raporda iki telefonunda bu yöntemle kırılamadığı ve iPhone modellerinin güvenli olduğu belirtildi.

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi unutmayın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.