Apple AirTag milyon dolarlık soygunu önledi!

Apple AirTag milyon dolarlık soygunu önledi!

ABONE OL
Mayıs 5, 2023 14:31
Apple AirTag milyon dolarlık soygunu önledi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple’ın aslında ilk başta ev ve araba anahtarları, cüzdan vb. kişisel eşyalarınızın güvenliği için piyasaya sürdüğü AirTag cihazı globalde çok daha büyük zararları önlemeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Chicago’da yapılan bir para kamyonu soygununun hem suçlularının yakalanmasını sağladı hem de paraların sahibine güvenle ulaştırılmasını sağladı. İşte Apple AirTag sayesinde önlenen soygunun detayları…

1.1 milyon dolarlık soygun AirTag sayesinde önlendi!

Geçtiğimiz günlerde Chicago’da yaşayan bir adam yüklü miktardaki nakit parasını bir yere nakil edilmesi için zırhlı bir kamyona yükledi. Ve ardından yola çıktı. Tabi sizinde tahmin edeceğinizi üzere gerçekten yüklü miktarda bir paradan bahsediyoruz. Şu an ortaya çıkan bilgilere göre bu miktarın 1.1 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Belki de çok daha fazlası taşınıyordu.

Nakit paranın sahibi, paraları zırhlı kamyona yüklerken para kutularının içerisine AirTag’ler yerleştirdi ve paraların takibini AirTag aracılığı ile yapmaya başladı. Ancak her ne kadar nakit parayı taşıyan şirkete güvense de ekibin içinde kötü niyetli olanlarda vardı. İki kişi olduğu belirtilen soyguncular paraların nakli sırasında birkaç adet para kutusunu kendileri için ayırdı. Ve ardından olay yerinden kaçtı.


Apple tedarikçilerinden açıklama! iPhone 15 ertelenecek mi?

Apple tedarikçilerinden açıklama! iPhone 15 ertelenecek mi?

Apple tedarikçileri arasında yer alan Cirrus Logic, iPhone 15 ailesindeki fiziksel tuş konusuna değindi. İşte detaylar…

Polisin de dahil olduğu olayda geniş çapta soruşturma başlatıldı. Ancak olay çok geçmeden çözüldü. Çünkü hırsızların götürdüğü para kutuları içerisinde paranın sahibine ait Apple AirTag takip cihazları vardı. Nakitin sahibi olan şahıs telefonundan tüm hareketi izledi ve ardından nerede saklandıklarını tespit etti. Tüm bu bilgileri polise vermesinin ardından parayı çalan şahıslar suçüstü şekilde yakalanıp göz altına alındı.

Gelen ilk bilgilere göre şahıslar en az 300 bin dolar parayı çaldılar. Çalınan para ve AirTag’ler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. Nakit paranın sahibi olan şahıs Apple firmasını teşekkür ettiğini belirtti. Ayrıca bu tarz nakil işlemleri yapması gereken herkese Apple AirTag kullanmalarını tavsiye etti.

Apple AirTag sayesinde çözülen ilk olay bu değil!

Apple’ın AirTag ürünü sayesinde birçok olay basına bile yansımadan çözüme kavuşuyor. Özellikle Türkiye’de motosiklet hırsızlıklarını önlemek için kullanılıyor. Birçok kullanıcı AirTag cihazları satın alıyor ve motosikletlerinin yerini anlık olarak takip ediyor. Bu şekilde bulunan sayısız çalıntı motosiklet var.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde New York Polis Departmanı’nda Apple AirTag kullanımını tavsiye ettiğini belirtmiştik. Özellikle ABD’de son günlerde artan Hyundai ve Kia marka otomobillerin çalınması olaylarına yönelik önlem amaçlı olarak belediyeler araç sahiplerine toplamda 500 adet Apple AirTag ürünü dağıtıyor.

Apple, AirTags aksesuarını yakın zamanda tanıtabilir

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.