Apple’ı bekleyen tehlike: Şartlara uyulmazsa iPhone 15 Avrupa’da satılmayacak!

Apple’ı bekleyen tehlike: Şartlara uyulmazsa iPhone 15 Avrupa’da satılmayacak!

ABONE OL
Mayıs 5, 2023 13:13
Apple’ı bekleyen tehlike: Şartlara uyulmazsa iPhone 15 Avrupa’da satılmayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinden birisi olan Apple, iPhone 14 serisiyle yoluna dolu dizgin devam ederken bir yandan da iPhone 15 için hazırlıklarına devam ediyor. Bu yılın son çeyreğinde sahne alması beklenen iPhone 15 serisindeki en önemli değişikliklerden birisi de hiç kuşkusuz şarj bağlantısı olacak.

iPhone 15 USB-C bağlantı noktası işlevselliğini kaybederse Avrupa’da satışa çıkmayacak

Uzun yıllardır Lightning bağlantısı ile özdeşleşen Apple, Avrupa Birliği’nin baskılarının ardından iPhone 15 serisiyle USB-C bağlantı noktasına geçecek. Ancak Apple, kurduğu teknoloji ekosistemine uygun bir USB-C bağlantı noktası politikası yürütmeye hazırlanıyor.

Daha önce gelen bilgilere bakılırsa Apple, yine kendi ürünlerinin kullanılması için bir dizi uygulamalara başvuruyor. iPhone 15 serisi, sadece Made for iPhone (MFi) programı tarafından onaylanmış olan standart USB-C aksesuarlarını destekleyecek.

Made for iPhone (MFi) desteği olmayan, başka şirketlere ait USB-C kablolarının kullanılması durumunda veri aktarma hızı oldukça düşecek. Bazı kaynaklara göre ise “Bu aksesuar desteklenmiyor” uyarısı vererek kullanımına izin vermeyecek.


Apple tedarikçilerinden açıklama! iPhone 15 ertelenecek mi?

Apple tedarikçilerinden açıklama! iPhone 15 ertelenecek mi?

Apple tedarikçileri arasında yer alan Cirrus Logic, iPhone 15 ailesindeki fiziksel tuş konusuna değindi. İşte detaylar…

Ancak bu durum, yaptırım amacına uymuyor. Teknolojik atışların önüne geçmek için bu zorunluluğu getiren Avrupa Birliği durumdan rahatsız. AppleInsider’da yer alan habere göre Brüksel yetkilisi olan Thierry Breton, gereksinimlerini karşılamayan iPhone 15’lerin Avrupa pazarına giremeyeceğini söyledi.

iPhone 15 USB-C bağlantı

Avrupa Birliği’nin bu yaptırım kararındaki en önemli etkenlerin başında teknolojik atıklar geliyor. Günümüzde teknolojik aletler oldukça sık değişime uğruyor. Hal böyle olunca kullanılamayan şarj cihazları ve kulaklıklar bir bakıma çöp niteliği taşıyor. Apple, bu politikanın ne kadarını karşılayacak merak konusu.

Apple’ın iPhone 15 USB-C bağlantı noktası politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce iPhone 15 Avrupa’da yasaklanır mı? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.