Atak, Hürkuş ve Anka Malezya Başbakanı için uçtu

ABONE OL
Ağustos 21, 2019 13:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, (TUSAŞ) Türkiye ziyareti kapsamında çeşitli temaslarda bulunan Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’i ağırladı.

Mahathir Muhammed’e ziyaretinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil eşlik etti.

Türk savunma sanayii şirketleri ile bir araya gelen Mahathir Muhammed’e, Malezya ile Türk savunma sanayii şirketleri arasında olası iş birliklerini kapsayan bir sunum yapıldı.

Türk savunma sanayii hakkında bilgi alan Muhammed, daha sonra TUSAŞ tesislerini gezdi.

Muhammed, ziyaretin son bölümünde Atak helikopteri, Hürkuş temel eğitim uçağı ve Anka insansız hava aracının uçuş gösterisini izledi.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, ziyaret sonrasında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, basın mensuplarına açıklamasında, Malezya ve Türkiye’nin iş birliği yapabileceği birçok alan olduğunu vurgulayarak, “Savunma sanayiinde olduğu gibi diğer endüstrilerde de önümüzde büyük fırsatlar duruyor. İnşallah bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla yapacakları görüşmelerde bu konuları ele alacağız. Güzel bir sunum yaptık. Kendilerinin memnun olması bizi de memnun etti” dedi.

İsmail Demir de savunma sanayii alanında imzalanan mutabakat metinlerine işaret ederek, daha somut adımlar atmayı umdukları söyledi. Demir, iki ülke arasındaki iş birliğini daha da geliştireceklerine, çok daha olumlu adımlar atacaklarına inancını dile getirdi.

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.