Bağdat Caddesinde terör estiren sürücü yakalandı

ABONE OL
Haziran 6, 2019 20:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde akşam saatlerinde bir otomobil sürücüsü, trafikte araçların arasında zikzak çizmeye başladı.

Trafiği tehlikeye düşüren magandayı arkasından seyreden bir sürücü ise cep telefonuyla görüntülemişti. Görüntülerin medyaya yansımasının ardından harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri, çalışma başlattı. Görüntülerden plakayı belirleyen polis, 34 BTA 891 plakalı otomobil sürücüsü B.B.’yi yakaladı. 

Ehliyetine el konularak para cezası kesildi 

Şubeye götürülen magandaya, “Herhangi bir zorunluluk olmaksızın,karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi” maddesinden 5 bin 10 lira, “Araçları kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek” maddesinden ise 108 lira olmak üzere toplamda 5 bin 118 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca şahsın ehliyetine 60 gün süre ile el konuldu.

Öte yandan Şahıs ehliyetini geri alabilmek için “psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanının muayenesinden geçerek sürücü belgesi almasına mani hali olmadığını” belgelemek zorunda olduğu öğrenildi. 

2 yıla kadar hapisle yargılanacak 

Şubede işlemleri sürücü B.B. “Kara, Deniz Hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, üç (3) aydan iki (2) yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesinden adli işlem yapılmak üzere Göztepe Polis Merkezine teslim edildi.  

Kaynak: İHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.