Bakan Çavuşoğlu sergi açılışı gerçekleştirdi

ABONE OL
Eylül 23, 2019 04:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özbekistanlı 4 Ressam ile Kazakistanlı 5 Ressamın Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için ayrı ayrı özel olarak hazırladığı ve toplamda 70 eserden oluşan “Özbekistan Sanatçıları Sergisi” ve “Kazakistan Sanatçıları Sergisi” ile Kazakistanlı Ressam Orazbek Yessenbayev’in 70 eserinden oluşan Kişisel Sergisi Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda yer alan 3 ayrı serginin açılışına, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun yanı sıra Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, rektör yardımcıları, öğretim elemanları, sanatçılarla davetli misafirler katıldı.

Serginin açılışında Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Özbekistanlı Sanatçılar adına Ortikboy Kazakov, Kazakistanlı Sanatçılar adına Andrey Orazbayev, kişisel sergisi açılan Kazakistanlı Sanatçı Orazbek Yessenbayev ile Milli eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu birer konuşma yaptı.

Bakan Çavuşoğlu: “ Duygu ve Düşüncelerimiz Suat Hocanın Vizyonu İle Bezendi…”Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da sergi açılışında yaptığı konuşmada, sanatçıların duyguları, düşüncelerinin tuvallere yansıdığını ifade ederek sanatçıların iç duygularını yorumlamak ve buraya yansıttıkları duyguları anlamaya çalışmanın izleyicilere düştüğünü söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu topraklarda bir devlet olarak dünyaya açılsın diye kurulduğunu ve bunun için emek harcandığını ifade eden Çavuşoğlu, “Ne mutlu bize ki dikmenin bu tepelerinde kurulan Yakın Doğu Üniversitesi ile bu vizyonu ortaya koyan Suat Hoca bunu başardı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dışa açılımını sağlarken burada yetişen öğrencilerin yurt dışına gitmesini, yurt dışından insanların da Yakın Doğu Üniversitesinde bir şeyleri en yüksek seviyede eğitim alabileceği bir üniversite yarattı. Dolaysıyla bu açıdan mutluyuz ve bu büyük düşünceyi selamlıyoruz. Bizim de tuvalimiz Suat Hoca’dır. Bizim de duygu ve düşüncülerimiz onun vizyonuna bezendi. Bütün bu duygularla Herbayrum, sanat galerisi, müzeleri ve birçok çalışmasıyla insanlığa hizmet etmeye devam edecektir. Barış, sevgi ve saygı tohumlarını dünyaya atmaya devam ederken bunun merkezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olacaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından Kazakistanlı sanatçılar ile Özbekistanlı sanatçılara Teşekkür Belgesi verildi. Kazakistanlı sanatçı Orazbek Yessenbayev’e Alasya Ödülleri kapsamında verilen Uluğ Beg ödülü, Kazkaistanlı sanatçı Sembigali Smgulavo’da Gümüş anahtar onur ödülü takdim edildi. Daha sonra üç ayrı serginin kurdelesi kesilerek sergilerin açılışı gerçekleştirildi.

(BRT/SM)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.