Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, temmuz ayının son haftasında Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Guterres’in göreve gelmesinden bu yana adaya yapacağı ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.
Türk Ajansı Kıbrıs muhabirinin yabancı kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Genel Sekreter Guterres 27 Temmuz Pazartesi günü adaya ulaşacak. Guterres, 28-29 Temmuz tarihlerinde ise adada çeşitli temaslarda bulunacak.
Ziyaret sırasında BM Genel Sekreteri Guterres’e, BM Siyasi ve Barışı İnşa İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo ile BM Barış Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix eşlik edecek.
Guterres, Kıbrıs temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Rum Lider Nikos Christodoulides ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecek. Bu ikili temasların ardından liderlerle üçlü bir toplantıda bir araya gelecek.
BM Genel Sekreteri ayrıca, adadaki temasları çerçevesinde iki toplumlu teknik komite üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de görüşmeler yapacak.
Antonio Guterres, 2010 yılından sonra Kıbrıs’ı ziyaret eden ilk BM Genel Sekreteri olacak. Adayı en son ziyaret eden BM Genel Sekreteri, 16 yıl önce Ban Ki-moon olmuştu.
GÜNDEM
16 Temmuz 2026SPOR
16 Temmuz 2026
1
Ziya Öztürkler, Türkiye’nin Dünya Kupası heyecanını Millet Bahçesi’nde vatandaşlarla paylaştı
2484 kez okundu
2
“Anavatan’ın yükselişi bizim de yükselişimizdir”
1779 kez okundu
3
Meclis Başkanı Öztürkler’den Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Mesajı“Bir Millet, Üç Devlet”
1425 kez okundu
4
Başbakan Üstel’den Rum tarafına doğal gaz çağrısıİş birliğine hazırız
1308 kez okundu
5
“Yeni Düzenleme Gazeteciliği Hâlâ Suç Kapsamında Tanımlıyor”
1231 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.