BMW 5 Serisi’nin Türkiye’ye geliş tarihi belli oldu! Peki ne kadar olacak?

BMW 5 Serisi’nin Türkiye’ye geliş tarihi belli oldu! Peki ne kadar olacak?

ABONE OL
Mayıs 25, 2023 11:38
BMW 5 Serisi’nin Türkiye’ye geliş tarihi belli oldu! Peki ne kadar olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni BMW 5 Serisi dün yapılan etkinlikte ile tanıtıldı. Yapılan etkinlikte içten yanmalı motora sahip 5 Serisi modellerinin yanında bir de i5 elektrikli versiyonlarını gördük. Peki bu modellerden hangileri Türkiye’ye giriş yapacak? Yeni BMW 5 Serisi’nin Türkiye fiyatı ne kadar olacak? İşte detaylar…

2023 yılının son çeyreğinde BMW bayilerinde!

Dün yapılan tanıtım etkinliği ile merakla beklenen 5 Serisi kendini gösterdi. BMW’nin tasarım işlerinden sorumlu başkanı Domagoj Dukec yeni BMW 5 Serisi için “en zarif BMW” ifadesini kullandı. Dukec bugüne kadar yapılmış en zarif BMW modelini tasarladıklarını ifade ediyor. Zarif kelimesi aslında sportiflik ile tam olarak uyuşmasa da yeni BMW 5 Serisi sportif duruşundan da bir şey kaybetmemiş gibi gözüküyor.

5 Serisi artık daha büyük ve sportif ön ızgaralara sahip. Bu aslında şaşırtıcı bir durum değil zira BMW son dönemlerde otomobillerinin böbreklerini daha da büyütmek istiyor. Arka taraftaysa daha dik bir bagaj kapağı bizi karşılıyor. Stop lambalarına yapılan dokunuşla birlikte tek bir çizgi şeklinde ilerleyen LED bar tasarımı yerine 3 bıçak şeklindeki yeni tasarımı görüyoruz.


Yeni BMW 5 Serisi tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri!

Yeni BMW 5 Serisi tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri!

Alman otomobil üreticisi BMW yeni amiral gemisi BMW 5 Serisi ailesini tanıttı. Peki yeni nesil 5 Serisi neler sunuyor? İşte detaylar…

İç mekana geldiğimizdeyse tam bir ekran şöleni yaşıyoruz diyebiliriz. Eski nesillere nazaran daha az tuş takımı bulunan kokpitte kapı kilitleri ve koltuk ısıtma ayarları bile ekranlara taşınmış durumda. BMW hem ortam aydınlatması hem de bu tarz işlemlerin gerçekleşebilmesi için aracın kapılarına ufak şeritler halinde dokunmatik paneller eklemiş.

Yeni BMW 5 Serisi’nin hangi versiyonları Türkiye’ye gelecek?

Çift elektrikli motoru sayesinde 601 hp güç üreten i5 M60 xDrive modeli Türkiye’deki bayilerde yerini alacak. Bunun yanında daha uygun fiyatlı bir seçenek olacak olan BMW i5 eDrive40 modeli de gelecek. i5 eDrive40 modeliyse 340 hp güç üretiyor.

yeni bmw 5 serisi

Aracın içten yanmalı versiyonlarındaysa çok sevilen dizel versiyonu 520d’nin de geleceği duyuruldu. Bu gelecek olan son dizel motorlu 5 Serisi modeli olabilir. Bunun yanında 2.0 litre hacminde 208 hp güç üreten hibrit seçeneği de satışta olacak.

Türkiye fiyatları konusundaysa resmi bir açıklama yok. 2023 yılının son çeyreğinde bayilerde yerini alacak olan modelin fiyatlarının da ön sipariş sürecinde belli olması bekleniyor. Peki siz neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi unutmayın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.