Bugün 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü

ABONE OL
Haziran 21, 2019 09:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü….

Gün nedeniyle Mülteci Hakları Derneği’nde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan Dernek Koordinatörü Fezile Osum, ülkelerinde hayatları ve özgürlükleri tehlikede olan, savaş ve zulümden kaçmak zorunda kalan, bu zorunlu yolculukta yolları başka coğrafyalarla, halklarla kesişen mültecileri anlamak gerektiğini belirtti.

Mültecilerin karşılaştıkları ihlallere son verilmesi için yetkililerin asgari düzenlemeleri yapması gerektiğini ifade eden Osum, yapılması gerekenleri 4 başlıkta sıraladı.

Bu doğrultuda Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden mültecilerin muhaceret statülerinin güvence altına alınması gerektiğini kaydeden Osum, ırkçılık ve yabancı düşmanlığının tüm göçmenleri etkileyen bir sorun olduğunu vurguladı.

Osum, bu kapsamda yarın saat 18.30’da Büyükhan arkasındaki Lefkeliler Hanı’nda, “Birlikte Daha Güzel” temalı bir etkinlik gerçekleştirileceğini dile getirerek, etkinlikte farklı coğrafyalardan yemekler, müzikler ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına dair bilgi stantları bulunacağını belirtti.

Osum, tüm halkın etkinliğe davetli olduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinliğe, Avrupa Akdeniz Sanat Derneği, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, DAÜ Akademik Personel Sendikası, Evrensel Hasta Hakları Derneği, Kadın Eğitimi Kollektifi, Kıbrıs Türk Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, KUİR Kıbrıs Derneği, Mağusa Gençlik Merkezi Derneği, Mesarya Kadınları İnisiyatifi, Mülteci Hakları Derneği, Uluslararası Öğrencilerin Sesleri – Kıbrıs, SOS Çocukköyü ile Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği de destek veriyor.

(BRT)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.