Cebinizdeki iPhone’u üreten Apple fabrikası satışa çıktı!

Cebinizdeki iPhone’u üreten Apple fabrikası satışa çıktı!

ABONE OL
Mayıs 23, 2023 04:07
Cebinizdeki iPhone’u üreten Apple fabrikası satışa çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple’ın en önemli tedarik ortaklarından biri olan Wistron, çeşitli fabrikalarını kapattığını duyurdu. Hindistan’daki operasyonlarını yeniden şekillendiren üretici, iPhone fabrikalarını satışa çıkardı. Artık Vietnam ve Meksika gibi ülkelerdeki donanım üretimlerine odaklanacak.

iPhone üretici Wistron, fabrikalarını kapatıyor

Hindistan’dan gelen bilgilere göre Wistron, ülkedeki operasyonlarının önemli bir kısmından çekildi. Başta iPhone SE olmak üzere birçok modelin üretiminde rol alan şirket, Hindistan’da beklediği düzeyde kâr elde etmeyi başaramadı.

Bu konuda Apple’ın tutumu bilinmiyor. Ancak Foxconn ve Pegatron gibi küresel üreticilere kıyasla daha küçük yapıda olan şirket, Apple ile yüksek marjlı ürünler için pazarlık yapmakta zorlandı. iPhone SE üreten Wistron, Hindistan’daki rakiplerini yenmeyi başaramadı.


iPhone’da ChatGPT kullananlar dikkat: Ciddi gizlilik sorunları var!

iPhone’da ChatGPT kullananlar dikkat: Ciddi gizlilik sorunları var!

iPhone telefonlarında ChatGPT kullananlar dikkat! Gizlilik sözleşmesinde ucu açık bir madde var. İşte detaylar…

Wistron, Hindistan’daki bir iPhone üretim tesisini Tata Group’a satmaya hazırlanıyor. Anlaşmanın bir parçası olarak Tata Group, Hindistan’da üretilecek iPhone 15 modellerinin montajında “deneme üreticisi” olacak. Apple’ın testlerini geçmeyi başarırsa ana üreticilerden biri olacak.

Wistron’un ayrıca Hindistan ve Çin arasındaki operasyonları yönetmekte zorlandığı bildirildi. Bazı çalışanlar, Çinli şirket ile Hintli işgücü arasındaki kültürel kopukluğun ve yönetim sorunlarının altını çizdi. Rapora göre Hintli çalışanların endişeleri ve önerileri göz ardı edildi.

Şirket, yeni yatırımlarını ise Vietnam ve Meksika gibi ülkelerdeki temel donanım parçalarına yapacak. Bu ürünler arasında modem, kulaklık, mouse, dizüstü bilgisayar parçaları yer alacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.