DOLAR 27,5710 0.48%
EURO 28,8791 0.32%
ALTIN 1.610,73-0,06
BITCOIN 755439-0,54%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çelik:Umarım Türkiye’nin bu konudaki iradesini test etmeye kalkmazlar

ABONE OL
Mayıs 12, 2019 02:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi KKTC’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini koruma konusunda hiçbir oldu bittiye müsamaha göstermeyeceğini söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri değindi.

Çelik, KKTC’nin Türkiye Petrolleri’ne devrettiği ruhsat sahalarında, Türkiye’nin hak ve menfaatleri doğrultusunda yaptığı çalışmalara karşı hem Rum tarafının hem de Yunanistan’ın saldırgan beyanlarının görüldüğünü aktardı.

“Bu saldırgan beyanların, Türkiye’nin hak ve menfaatlerini koruma tavrımıza etki etmeyeceğini en iyi onlar bilirler, buna da en iyi tarihimiz şahittir” diyen Çelik, Barbaros Hayrettin Paşa ve Fatih Gemisi’nin bu faaliyetlerini Deniz Kuvvetlerinin güçlü koruması altında sürdürdüğünü bildirdi.

Ömer Çelik, herhangi bir şekilde Türkiye’nin tezlerine karşı bir oldu bittiyle ya da Türkiye’nin şu anda sorun yaşadığı ülkelerle birtakım anlaşmalar imzalayarak Rum tarafının ya da Yunanistan tarafının herhangi bir şekilde sonuç almasının mümkün olmadığının da altını çizdi.

Çelik, “Biz, ‘buradan çıkacak bütün zenginliklerin hem Rum, hem Türk toplumu tarafından eşit olarak paylaşılsın’ dedik. Ama buna hiçbir şekilde yönetim olarak Güney Kıbrıs yönetimi rıza göstermiyor. Tam tersine onları da çözümsüzlüğe iten şey yine bugün olduğu gibi AB Konseyi Başkanı Tusk’un açıklamasında olduğu gibi AB ülkelerinin, ‘egemen bir AB üyesi olan Kıbrıs’ın arkasındayız’ gibi çözümü zorlaştıran tavırlarıdır. Tam tersine bu haksızlığa, hukuksuzluğa karşı duruş sergilemeleri gerekirdi” dedi”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri NikosAnastasiadis’in Türkiye’nin Barbaros Hayrettin Paşa ve Fatih Gemilerini oraya göndererek hem Türkiye’nin hem de KKTC’nin hak ve menfaatlerini korumasını 1974 Harekatına benzeterek bir şeyi doğru tespit ettiğini vurgulayan Çelik, Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi KKTC’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini koruma konusunda hiçbir oldu bittiye müsamaha göstermeyeceğini vurguladı.

Sözcü Çelik, uluslararası hukuka saygılı bir biçimde, iş birliğine açık biçimde bütün müttefiklerini bilgilendirerek Kıbrıs’ta yaşayan her iki toplumun çıkarlarını koruyacak bir mekanizma kurulmasını defalarca dile getirdiklerini belirterek, ama karşı taraftan “Biz önce bu kaynakları çıkartalım, daha sonra bir ortak devlet kurulduğu zaman bunu iki toplum arasında paylaştırırız.” dendiğini hatırlattı.

Şimdi o aşamayı da geçtiklerini aktaran Çelik, arkalarına AB’yi ve başka ülkeleri de alarak “Egemen ülke olarak bizim hakkımız” diye dillendirdiklerini söyledi.

Çelik, “Bunun hiçbir önemi yoktur. Ortada olan şey şudur, orada Türkiye Cumhuriyeti’nin açık menfaatleri vardır. Onların bahsettiği bazı ruhsat sahaları bizim egemenlik alanımız içerisindedir. KKTC’nin hak ve menfaatlerinin korunması konusunda da Türkiye tam bir kararlılık içerisindedir. Umarım Türkiye’nin bu konudaki iradesini herhangi bir şekilde test etmeye kalkmazlar” diye konuştu. (BRT/AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.