ChatGPT’nin koltuğu sallanacak: Bard, Android’e geliyor!

ChatGPT’nin koltuğu sallanacak: Bard, Android’e geliyor!

ABONE OL
Mayıs 5, 2023 21:02
ChatGPT’nin koltuğu sallanacak: Bard, Android’e geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google, eleştirilerin odağındaki yapay zekası Bard için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. İddialara göre yazılım devi, Bard’ı Android telefonlara widget olarak eklemek istiyor. İlk olarak Google Pixel modellerine gelecek bu destek, yapay zekanın kullanımını oldukça kolaylaştırabilir.

Google Bard, Android için widget desteği kazanıyor

Google’ın sohbet botu Bard, Android cihazlara geliyor olabilir. Google’ın özellikle Pixel telefonlara entegre edilebilecek bir ana ekran widget’ı geliştirdiği bildirildi. Widget’ın nasıl çalışacağı şimdilik bilinmiyor, ancak Bard’ı doğrudan telefonlarda kullanılabilir hale getirebilir.

Bununla birlikte widget’ın Pixel kullanıcılarına özel olup olmayacağı belirsiz. Ayrıca halihazırda sohbet botunu kullanmak için bekleme listesine kayıt olmanız gerekiyor. Widget’ı kullanmak isteyenlerin bu listeye alınıp alınmayacağı da soru işaretleri arasında.


Google yeni akıllı saati için hiç zaman kaybetmiyor!

Google yeni akıllı saati için hiç zaman kaybetmiyor!

Google, akıllı saat pazarındaki yerini sağlamlaştırmak için yeni nesil Pixel Watch modelini kısa sürede tanıtacak.

Pixel cihazlarında yer alacak widget, Bard’ı Android telefonlara getirmek için atılan ilk adım olacak. Widget ile Pixel sahiplerinin yapay zekayı kullanabileceği düşünülüyor. Hatta ilerleyen dönemlerde Google Asistan’ın bile yerini alabilir.

Google, 10 Mayıs tarihinde I/O 2023 etkinliğini düzenleyecek. Bu konferans kapsamında Android 14 bir dizi yeniliğin görücüye çıkacağını biliyoruz. Bard, Android 14’ün en büyük özelliklerinden biri olabilir.

Bilmeyenler için Bard, Google’ın ChatGPT rakibi olarak geliştirdiği bir sohbet botudur. Kod yazma, sorulara cevap verme ve hata ayıklama gibi görevlerde kullanıcılara yardımcı olabiliyor. Ancak daha önce şirket çalışanları, Bard’ın “etik kaygılar” yarattığını itiraf etti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.