DOLAR 27,5718 0.49%
EURO 28,9563 0.59%
ALTIN 1.614,550,17
BITCOIN 758249-0,20%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin: ABD iç işlerimize müdahale etmeyi bırakmalı

ABONE OL
Temmuz 7, 2019 15:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Washington’ın “suçlu iadesi yasa tasarısı” hakkında yaptığı eleştiriye, “Bir kez daha altını çizmeliyim ki Hong Kong meselesi tamamıyla Çin’in iç işidir. Buna hiçbir ülke, örgüt ya da kişinin müdahale etmeye hakkı yok. Çin, ABD’nin tasarıyla ve Hong Kong’la ilgili sorumsuz ve doğru olmayan yorumlarından büyük bir memnuniyetsizlik duymaktadır. ABD’nin Hong Kong ve Çin’in iç işlerine herhangi bir şekilde müdahale etmeyi bırakmasını talep ediyoruz” ifadeleriyle yanıt verdi.

Dün Washington, Çin’in, suçluların ülkelerine iade edilmesinin önünü açacak “suçlu iade yasa tasarısını” eleştirerek, tasarının Hong Kong’un özel durumuna zarar vereceği yorumunu yapmıştı.

Yasa tasarısı Hong Kong’da protesto ediliyor

Hong Kong’da binlerce kişi, “suçlu iade yasa tasarısını” protesto etmek için sokaklara çıkmıştı.

Tasarıyı eleştirenler, Çinli yetkililerin Hong Kong topraklarında istediği kişileri politik ya da ticari suçlar sebebiyle alıkoyabileceğini ve kentin yarı özerk kanun sistemini zayıflatacağını savunuyor.

Hong Kong’un son Birleşik Krallık vatandaşı Valisi Chris Patten da yasa tasarını eleştirerek, “İnsanlar neden Çin ile bir iade anlaşması yapılmaması gerektiğini tam olarak biliyor. Hong Kong’dan insanları kaçırmak yerine bir iade anlaşması olmasının daha iyi olduğunu iddia ediyorlar. Gerçekten insanların buna inanmalarını mı bekliyorlar?” demişti.

Kaynak: DHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.