DOLAR 46,2792 -0.04%
EURO 53,7065 -0.08%
ALTIN 6.414,350,01
BITCOIN 30657211.37109%
İstanbul
29°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

ABONE OL
15 Haziran 2026 21:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede bölgesel ve küresel gündemdeki kritik başlıklar değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin İran, Gazze ve Afrika Boynuzu başta olmak üzere pek çok bölgede barış ve istikrarın sağlanması adına yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı. ABD ile İran arasındaki gerilime değinen Erdoğan, diplomatik çözüm fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve sürecin sabote edilmemesi için uluslararası toplumun üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesinin önemini belirtti.

Suriye konusuna da değinen Erdoğan, BM misyonlarının bölgedeki faaliyetlerinin etkin bir şekilde sürdürülmesinin kritik olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin bu süreçte gerekli desteği vermeye devam edeceğini kaydetti.

Görüşmede ayrıca Kıbrıs Adası’ndaki son durumun yanı sıra Gazze ve Lübnan’daki insani kriz de ele alındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.