Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump ile S-400 konusunu tekrar ele alacağız

ABONE OL
Temmuz 21, 2019 12:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

-G-20 Zirvesi kapsamında sağlık, istihdam, sürdürülebilir kalkınma ve enerji konularında görüşlerimizi sunacağız.

-Japon iş insanlarıyla bir araya geleceğiz, Japon iş insanlarının ülkemizdeki yatırımlarının artırılması konusunu ele alacağız.

-Usta fotoğrafçı Ara Güler adına Kyoto’da bir serginin açılışını yapacağım.

-Çin ile birlikte Türkiye İpekyolu’nun en belirleyici ülkesidir.

-S-400 ile ilgili bugüne kadar birçok kez işin bittiğini, işin teslim süreci içerisinde olduğunu ifade ettik. Türkiye bir NATO ülkesidir, ABD’de bir NATO ülkesidir. NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa doğrusu bunu bilmiyorum. Sayın Trump ile görüşmelerimde bu izlenimleri hiç almadım. ABD ile ilişkilerimiz stratejik ortaklık çerçevesinde sürmektedir. Trump ile ikili görüşmelerimizde konuyu tekrar ele alacağız.

[Kılıçdaroğlu’nun referandum önerisi] 

-Kendi söylüyor kendi dinliyor, millet kararını vermiştir. Kılıçdaroğlu’nun ifadesi ile hareket edecek değiliz, yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.

-Suriye konusunu Trump ve Putin ile ikili görüşmelerimizde gündeme getireceğiz. PYD/YPG’nin terör koridoru olarak belirledikleri yerden onları tamamen derdest ettik. Münbiç’te verilen sözün takipçisiyiz, verilen sözün tutulması gerekiyor. İşgalcilerin süratle Fırat’ın doğusuna çekilmesi gerekiyor.

-Doğu Akdeniz’de ABD’nin ne hakkı var? ABD’nin senatosu bu kararı nasıl alıyor? Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın burada hakları var, burada garantörlük hakkımız var. Yunanistan konuşur, İngiltere konuşur, Türkiye konuşur bu üç ülkenin de garantörlük hakkı vardır. Denizlerden çıkabilecek nema neyse Kıbrıs’ta yaşayanların orada hepsinin eşit hakkı vardır. Güney Kıbrıs’ın kontrolünde yapacağız derseniz evet diyemeyiz. Biz paylaşmasını biliriz. (Doğu Akdeniz) prensibimiz win win esasına dayalıdır. Karşı taraftakilerin de bize aynı adaletle davranması lazım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.