DOLAR 27,6217 0.24%
EURO 29,0447 -0.49%
ALTIN 1.611,98-0,01
BITCOIN 757538-1,62%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Denktaş: Seyrüsefer ve muhaceret afları yasallaşacak

ABONE OL
Ekim 3, 2016 18:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  yeni yasama yılının bol tartışmalı geçeceğinin şimdiden belli olduğunu belirterek, bunun olumlu sonuçlar doğurması temennisinde bulundu.

Meclis’in yaz tatiline ilişkin eleştirileri yanıtlarken de, Meclis’te bulunduğu 26 yıldır tatillerin hep kısaltıldığını ancak kamu reformu çalışmalarının son aşamasına gelindiğinde “Anayasa’nın ana hükmüdür” denildiğini, o günden bu yana da uzun tatil yapıldığını söyleyen Denktaş, “Meclisten kaçan UBP-DP hükümeti olmadı” dedi.

Cumhuriyet Meclisi’nin Sekizinci Dönem Beşinci Yasama Yılı’nın törensel toplantısında konuşan Denktaş, uzun meclis tatilinde hükümetin atması gereken tüm adımları attığını belirtti.

Denktaş, kararnamelerle ilgili eleştirileri de yanıtladığı konuşmasında seyrüseferlerle ilgili uygulamayı tartışınca birçok vatandaşın seyrüsefer çıkarmaz hale geldiğini, sırf esas yasa hazır olana kadar bir kararname hazırladıklarını belirtti.

Anayasa Mahkemesi’nin kararına tepki

Denktaş, “Bizi Meclis’in açılmasına 1.5 ay kala kararname çıkarmakla suçlayanlar, meclisin açılmasına 1.5 hafta kala Anayasa Mahkemesi’ne gidebiliyor. Anayasa Mahkemesi de bizi dinlemeden karar üretiyor” dedi.

Denktaş, hukuk devletinin yargı devletine dönüşmesini engellemek gerektiğini ifade ederek, hem seyrüsefer hem muhaceret affının Meclis’e gelip yasalaşacağını belirtti.

Sosyal medyadaki çarpıtmalar

Denktaş, sosyal medyada bazı konularla ilgili ciddi çarpıtmalar olduğunu da belirterek,
“Karma gençlik kampları kapatılacakmış… Bunlar nereden çıkar! Birbirimize sorarsak, o zaman göreceksiniz çok daha verimli noktaya varacağız…” dedi.

“Bu ülkeyi biz yönetiyoruz, biz yöneteceğiz” şeklinde konuşan Denktaş, yurtlarla ilgili bir protokol getirecekleri yönündeki iddiaların kendilerine sorulmadan Meclis kürsüsünden dile getirilmesini de eleştirdi.

Denktaş, Koordinasyon Ofisi ile ilgili anlaşmanın Anayasa Mahkemesi’nden dönen ilgili maddesi hariç yeniden meclise gelip geçirileceğini söyledi.

Yetki paylaşımı diye bir şey olmadığına, bunun Anayasa Mahkemesi tarafından da onaylandığına dikkat çeken Denktaş, elektrikle ilgili protokol konusunda ise Sunat Atun’un yetkilendirildiğini, taslak sırasında genel görüşmesinin yapılması yaklaşımından mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kıbrıs konusuna da değinen Denktaş, “Bütün geleceğimizi ilgilendiren Kıbrıs konusunda iki lider hangi aşamaya vardı? Bunu sorgulamak aklınızın ucundan bile geçmiyor… Sona gelindi deniyor, bu bizi gerçekten sona götürecek mi götürmeyecek mi? Artık bu toplantıların açık yapılması, halkın bilgilendirmesi gerekiyor” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r