Disney tahtından indirilen isim geri döndü

Disney tahtından indirilen isim geri döndü

ABONE OL
Kasım 21, 2022 08:29
Disney tahtından indirilen isim geri döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs pandemisi diğer şirketlere olduğu gibi Disney’e de büyük zarar verdi. Şirket, tema parklarını ve yolcu gemilerini kapattı. Neredeyse tüm film ve dizi yapımlarını durdurdu. İşlerin iyice kötüye gitmesi ve şirket beklentilerinin uzağında kalması gibi sebeplerden dolayı mevcut CEO Bob Chapek’in yerine 2020 yılında dramatik bir şekilde görevden alınan Bob Iger göreve getirildi.

Disney tahtına tekrar oturan Bob Iger, görevin geçici olduğu açıkladı

Büyük süpriz olarak görülen ve Haziran ayında sözleşmesi uzatılan Bob Chapek’in görevden alınması Disney’de hayal kırıklığı yaratan üçüncü çeyrek kazançları sonrası gerçekleşti. Disney yönetim kurulu başkanı Susan Arnold yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Chapek’e, pandeminin benzeri görülmemiş zorluklarında şirketi yönlendirmek de dahil olmak üzere, uzun kariyeri boyunca Disney’e verdiği hizmet için teşekkür ediyoruz.

Disney, giderek daha karmaşık bir endüstri dönemine girerken Bob Iger’in şirkete liderlik edecek bir konuma sahip olduğunu savundu. Zaten Iger, 2005-2020 yılları arasında 15 yıl boyunca Disney CEO’su olarak görev yaptığı için koltuğu hala sıcak.

Eski görevine dönen Bob Iger, yeni dönemin geçici olacağını açıkça belirtti. Iger, şirketin geleceği konusunda iyimser olduğunu ve geçici olsa da bir kez daha CEO olarak geri döneceği için heyecanlı olduğunu söyledi.


Eski CEO açıkladı: Disney ve Apple birleşebilirdi

Eski CEO açıkladı: Disney ve Apple birleşebilirdi

Yayıncılık sektörünün devi Disney ile teknoloji devi Apple’ın geçmiş yıllar için bir öngörüsü, eski Disney CEO’^su tarafından paylaşıldı.

Iger, şirkete liderlik edecek bir halef konusunda kurul ile yakın çalışma yetkisi ile iki yıl boyunca Disney’in CEO’su olarak hizmet etmeyi kabul etti. Bu süreçte -görev süresi boyunca- bir halef bulmak için kurul ile birlikte çalışacağını söyledi.

Bob Iger, daha önce halefi olarak Chapek’i tercih etmişti. İkisi sonunda bir anlaşmazlık yaşadı ve aralarındaki anlaşmazlık şirketin geleceğine gölge düşürdü. Chapek , Disney+, Hulu ve ESPN+ için akış fiyatlarına yönelik yeni yaklaşımı da dahil olmak üzere bir dizi kararla Iger’den uzaklaştı.

Michigan Üniversitesi’nden Profesör Erik Gordon, Iger’ın CEO rolüne dönüşünü “Steve Jobs’un Apple’ı geri almasından bu yana en büyük geri dönüş darbesi” olarak nitelendirdi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.