”Dünya Thalassaemia Günü” nedeniyle basın toplantısı ve tören düzenlendi

ABONE OL
Mayıs 10, 2019 07:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8 Mayıs Dünya Thalassaemia Günü nedeni ile Thalassaemia Merkezi’nde basın toplantısı ve tören düzenlendi.

Törene katılan Sağlık Bakanı Filiz Besim, Thalassaemia Merkezi’ni daha ileri taşıyıp, daha iyi hizmet vermesini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu, basın toplantısında, bugünün kaliteli bir yaşam için mücadele günü olduğunu belirtti.

Thalassaemia hastalarının en önemli sorununun “kan bulmak” olduğunu söyleyen Varoğlu, istihdam sorunlarının da bulunduğunu dile getirdi.

Thalassaemia Derneği Bilim Kurulu Üyesi, Genetik Uzmanı Mustafa Yazman  ile Thalassaemia Derneği Bilim Kurulu Üyesi, Kimyager Suat Keskin de konuşmalarında çalışmalarına ilişkin bilgi aktardı.

Kuzey Kıbrıs Kızılay Derneği Genel Başkanı Bülent Çıraklı ise,kan ihtiyacının giderilmesi için ikinci kan aracına ihtiyaç olduğunu, aracın adaya geldiğini ve hemşire ile aksamların araca donatılması ile de kullanılabileceğini söyledi.

Çıraklı, amaçlarının kan ihtiyacını ortadan kaldırmak olduğunu da vurguladı.

Basın toplantısının ardından gün dolayısı ile tören de gerçekleştirildi, konuşmalar yapıldı.

Sağlık Bakanı Filiz Besim konuşmasına, Dünya Thalassaemia Gününü kutlayarak başladı.

Thalassaemia’nın özel bir konu olduğunu ve arkasında başarılı bir hikaye bulunduğunu kaydeden Besim, doğru karar ve politikalarla Thalassaemia Hastalığının ciddi şekilde kontrol altına alındığını kaydetti.

Ülkede 150 Thalassaemia Hastası bulunduğunu kaydeden Besim, Thalassaemia Merkezi’ni daha ileri taşıyıp, daha iyi hizmet vermesini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından kokteyl gerçekleştirildi.

(BRT)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.