Düzce’ye 24 saatte 1 yıllık yağış düştü

ABONE OL
Ağustos 17, 2019 08:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de aşırı yağış beraberinde seli getirdi. 1 yıllık yağmur 24 saatte yağdı, köprüler yıkıldı, evler su altında kaldı.

Gün aydınlanınca yaşanan felaketin boyutu da daha net ortaya çıktı. Birçok noktada derelere uçmuş kamyon, otomobil ve ev parçalarının olduğu görüldü.

227 kişi kurtarıldı

Yaşanan selden 24 köy etkilendi, mahsur kalan 227 kişi kurtarıldı, köylerden tahliye edilen 135 kişi ise barınma merkezlerine alındı.

Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım köyü selden en çok etkilenen yerlerin başında. Köyde 4’ü çocuk 7 kişi kayboldu. Kayıplardan Fatma Töngel’in cansız bedenine ulaşıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaraların sarılması için imkanlar seferber edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Düzce Valisi Zülkif Dağlı’dan bilgi aldı. Tüm imkanların bölge için seferber edildiğini açıkladı.

Bakan Dönmez Düzce’ye giderek inceleme yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Düzce’ye gitti, incelemelerde bulundu.

Bakan Dönmez, “Doğalgaz şebekelerinde sıkıntı yok, elektrik şebekelerinde özellikle kırsalda sıkıntı var. Sahada ekipler çalışmalarını başlatmış durumda. 7 civarında mobil jeneratör temin edilmek üzere, bunlardan bir tanesi Esmahanım köyüne intikal etmiş durumda.” dedi.

Arama çalışmalarına yarın devam edilecek

Bölgede 6 kişiyi bulmak için yürütülen arama çalışmaları havanın kararması nedeni ile durduruldu. Çalışmalara, sabah saatlerinde devam edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.