EFJ’de Başkan, Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu seçimleri gerçekleşti

ABONE OL
Mayıs 11, 2019 13:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Gazeteciler Federasyonu’nun (EFJ) Başkan, Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu seçimleri gerçekleşti.

Oylama öncesinde Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid Genel Kurula seslendi. Estonya’nın ilk kadın Cumhurbaşkanı olan Kaljulaid, Estonya’nın Gazeteciler Sendikası’nın yüzüncü yıldönümü dolayısıyla katıldığı EFJ Genel Kurulu’nda, Kendisinin Cumhurbaşkanlığı döneminde basın özgürlüğünün, gazetecilerin can güvenliğinin ve ifade özgürlüğünün koruma altında olmasına büyük önem verdiğini ve vermeye de devam edeceğini kaydederken, özellikle dünya üzerinde bakan ve milletvekillerinin medya şirketi sahibi olmalarına bir politikacı olarak anlam veremediğini belirtti.

Kaljulaid’in konuşmasının ardından oylama işlemine geçildi. Basın Emekçileri Sendikası’nın da oy kullandığı seçimlerde 3 yıl boyunca görev alacak ekip şu şekilde;

 

EFJ Başkanı;

Mogens Bilcher (Danimarka)

 

EFJ Başkan Yardımcısı;

Marta Barcenilla (İspanya)

 

EFJ Yönetim Kurulu Üyeleri;

Mustafa Kuleli (Türkiye)

Marijana Camovic (Karadağ)

Martin Simonis (Belçika)

Anan Del Freo (İtalya)

Yannis Kotsifos (Yunanistan)

Joachim Kreibich (Almanya)

Sergy Tomilenko (Ukrayna)

 

Seçimlerin ardından gerçekleşen önergeler oylamasında, Basın Emekçileri Sendikası ve Kıbrıs Gazeteciler Sendikası’nın EFJ Genel Kurulu’na ortaklaşa sundukları Sevgül Uludağ’ın Nobel Barış Ödülüne adaylığına EFJ’nin destek vermesi önergesi oybirliği ile genel kuruldan geçirildi.

 

(BRT/MAIL)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.