DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.656,49-0,03
BITCOIN 758565-0,79%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fırsatçılık yapan otomobil bayilerine Ticaret Bakanlığı’ndan büyük ceza!

Fırsatçılık yapan otomobil bayilerine Ticaret Bakanlığı’ndan büyük ceza!

ABONE OL
Mayıs 25, 2023 12:57
Fırsatçılık yapan otomobil bayilerine Ticaret Bakanlığı’ndan büyük ceza!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı artan otomobil fiyatları neticesinde Resmi Gazete’de bir bildiri yayınlamıştı. Bildiride yazılan kararlar doğrultusunda fırsatçılık yaparak zorla aksesuar satışı yapan, otomobillerin liste fiyatlarının üstünde fiyat talep eden otomobil bayilerine cezai işlem uygulanacağı bildirilmişti. Bu kararlardan bugün bazı otomobil bayileri nasibini aldı. İşte otomobil bayilerine uygulanan ceza işlemi ile ilgili detaylar…

Ticaret Bakanlığı’ndan otomobil bayilerine 17,8 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, Ankara’da araçların liste fiyatının üzerinde fiyat talep eden bir otomobil bayisi ile Adana ve Bursa’da müşterilere zorla aksesuar paketi satmaya çalışan bayileri tespit etti. 3 otomobil bayisine toplamda 17 milyon 834 bin 400 TL idari para cezası uyguladı.

Uygulanan cezai işlemleri Ticaret Bakanlığı resmi bir yazılı açıklama ile duyurdu. Bakanlıktan gelen açıklamada 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu ile “stokçuluk” olarak tabir edilen ürün depolama işleminin yasaklandığını hatırlatıldı. Ardından şu açıklama yapıldı:

İşletmelerin bu yasağa uyumu bakanlığımızca yakından takip edilmekte ve bu duruma aykırı hareket eden işletmeler hakkında idari para cezası uygulanmaya devam edilmektedir. Ayrıca, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte 6 Mayıs 2023 tarihinde yapılan değişiklikle, ilk tescil motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetinde bulunan otomobil yetkili bayilerinin taşıt satışından kaçınması, taşıtın liste fiyatının üzerinde fiyat talep etmesi, müşteriyi aksesuar almaya veya takas yapmaya zorlaması ya da takas fiyatını piyasa fiyatının önemli ölçüde altında belirlemesi gibi tüketicinin ilk tescil motorlu kara taşıtına ulaşmasını zorlaştırıcı faaliyetlerde bulunması halinde, bu işletmelerin ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgelerinin iptal edileceği düzenleme altına alınmıştır


Galeri terörü bitiyor: İkinci el otomobil satış yönetmeliğinde değişiklik!

Galeri terörü bitiyor: İkinci el otomobil satış yönetmeliğinde değişiklik!

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan karar sayesinde galeri terörü sonlanacak. Zira ikinci el otomobil satış yetkileri ellerinden alınacak.

Bu kapsamda 16-22 Mayıs 2023 tarihlerinde Ticaret Bakanlığı görevlilerinin denetim yaptıklarını ve denetim esnasında bu bayilerin tespit edildiği belirtildi. Tespit edilen bayilere kanıtlarla birlikte idari para cezası işlemi uygulandı. Bakanlık uygulanan cezai işlemlerin tutarlarının en üst sınırdan hesaplandığını belirtti. Açıklamanın devamındaysa bu tarz denetimlerin devam edileceğine ve fırsatçılık yapan tüm otomobil bayilerine en üst sınırdan cezai işlem uygulanmasına devam edileceği bildirildi.

Peki siz otomobil bayilerine uygulanan ceza hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.