Oppo’dan şaşırtan Türkiye kararı!

Oppo’dan şaşırtan Türkiye kararı!

ABONE OL
Mayıs 25, 2023 12:30
Oppo’dan şaşırtan Türkiye kararı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıyasıya rekabetin sürdüğü akıllı telefon dünyasında önemli bir yere sahip olan Oppo, son dönemdeki yatırımlarıyla adından söz ettiren bir isim haline geldi. Türkiye’de de beğenilerek takip edilen şirket, son dönemdeki ekonomik belirsizliklerin ardından bazı radikal kararlar almaya yöneldi.

Oppo, Tuzla telefon üretim tesisini kapatıyor ve yönünü Mısır’a çeviriyor

Oppo’nun küresel pazarda söz sahibi olabilmek adına oluşturduğu planda Türkiye’ye de yer vermişti. Oppo, Tuzla telefon üretim tesisini 2021 yılında 50 milyon dolarlık bir yatırımla açmıştı. Son dönemde fabrika, küresel ekonomik belirsizlik nedeniyle işten çıkarma girişiminde bulunmuş ardından da üretimi geçici süreliğine durdurmuştu.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre Oppo, ekonomik kısıtlamalar nedeniyle bazı kararlar aldı. Buna göre şirketin dünyadaki 10’uncu fabrikası unvanını da Oppo Tuzla telefon üretim tesisi, sessiz sedasız kapandı. Gelen bilgilere göre şirket, üretim hattını Mısır’a taşımak istiyor.


Oppo Reno10 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Oppo Reno10 tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Fiyat performans telefonları ile ön plana çıkan Oppo Reno10 serisini tanıttı. İşte yeni Oppo Reno10 ile ilgili detaylar…

Mısırda kurulacak olan Oppo fabrikası ise yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilecek. Yılda 4,5 milyon adet akıllı telefon üretimi hedefleyen şirkette ilk etapta 650 kişinin çalışması bekleniyor. Öte yandan birçok önemli teknoloji şirketi, son yıllarda Mısır’da üretim tesisi kurdu.

Oppo Tuzla telefon üretim

Oppo, Türkiye’de önemli bir satış sayısını yakalamış durumda. Ancak şirketin son dönemdeki Avrupa aksiyonları istediği gibi gitmiyor. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Nokia, Oppo ve OnePlus’a (İkisi de BBK çatısı altında yer alıyor) 4 ayrı ülkede 4G ve 5G patentleri için dava açtı. Bu süreç şirketi oldukça yıprattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.