Fransa: Kıbrıs’ta konuşlanma gibi bir öngörümüz olmadı

ABONE OL
Temmuz 8, 2019 08:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. 

Fransız Bakan Le Drian, Rum basınında yer alan Fransa’nın GKRY’de üs edineceği ve buradaki askeri mevcudiyetini kalıcı hale getireceği iddialarına ilişkin, şunları söyledi:

“Fransız bir üssün veya Fransız askeri birliklerinin Kıbrıs’ta konuşlanması gibi bir öngörümüz kesinlikle olmadı. Rum basının bu konuda yanıldığı söyleyebilirim.” 

“İdlib konusunda Türkiye’yi destekliyoruz”

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, İdlib meselesinde durumdan kaygılı olduklarını söyleyerek, “Biz İdlib konusunda Türkiye’yi destekliyoruz. Ateşkese uyulmasını sağlamak durumundayız. Çünkü çok tehlikeli ve patlayıcı etkiye sahip olabilecek bir durum var ortada” şeklinde konuştu.

Le Drian, “Ateşkese müdahale edebilecek her bir adım, sonrasında hepimiz için dramatik sonuçlar doğurabilir” uyarısını yaptı.

Kaynak: AA 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.