DOLAR 27,5824 0.1%
EURO 29,0822 0.28%
ALTIN 1.612,38-0,05
BITCOIN 7703621,82%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fransa’da öğrencilere diz çöktüren polis suçsuz bulundu

ABONE OL
Haziran 7, 2019 00:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’da Ulusal Polis Soruşturma Birimi (IGPN) Direktörü Brigitte Jullien, aralıkta Mantes-la-Jolie kentinde bir polisin, öğrencileri diz üstü ve elleri bağlı şekilde tuttuğu olayda, polisin davranışlarında bir hata olmadığını ve suçsuz olduğunu belirtti.

IGPN’in bu olayla ilgili yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

151 lise öğrencisi gözaltına alınmıştı

Mantes-la-Jolie’deki Saint-Exupery Lisesi önünde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetin eğitim politikalarını protesto etmek için aralıkta düzenlenen eylemde, polisle öğrencilerin arasında gerginlik yaşanmıştı. Öğrenciler, 2 aracı ateşe vermişti. Gösteride çıkan olaylarda 151 lise öğrencisi gözaltına alınmıştı.

Polisin öğrencileri diz üstü ve elleri bağlı şekilde tuttuğuna dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Fransız yetkili, basına yaptığı açıklamada, polisin tepkisinin orantılı olduğunu savunarak, bu görüntülerin çekilmesinin doğru olmadığını kaydetmişti.

Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, France Inter radyosunda konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu görüntüleri izlediğinde şok yaşadığını vurgulayarak, bu görüntünün, içinde bulundukları olağanüstü şartlar çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini savunmuştu.

Senatör Esther Benbassa da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, söz konusu görüntüye, “İnsan hakları ülkesi Fransa’da polis 18 yaşından küçük öğrencilere nasıl davranıyor? Nerede yaşıyoruz? Hangi rejimde?” ifadeleriyle tepki göstermişti.

Kaynak: AA 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.