Gannuşi: Cumhurbaşkanı adayımız henüz netleşmedi

ABONE OL
Temmuz 23, 2019 04:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tunus’ta Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili parti içinden veya dışından bir isim üzerinde nihai karara varılmadığını ve bütün seçeneklerin geçerli olduğunu belirtti.

Parti başkanının doğal cumhurbaşkanı adayı olduğunu aktaran Gannuşi, etrafında uzlaşı sağlanacak kişinin aday olması gerektiğini savundu.

Tunus’ta Nahda Hareketi Şura Meclisi Başkanı Abdulkerim el-Haruni geçtiğimiz hafta, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylarının partinin lideri Raşid el-Gannuşi olduğunu söylemişti.

Seçimler 10 Kasım’da

Tunus Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu, genel seçimlerin 6 Ekim’de, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ise 10 Kasım’da yapılacağını duyurmuştu.

Arap Baharı’nın ilk kıvılcımını yakan Tunus’ta 14 Ocak Devrimi sonrasında demokratik seçimler ilk kez 2011’de Kurucu Meclis için yapılmıştı. Ardından 2014’te parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ve son olarak da 2018’de belediye seçimleri gerçekleştirilmişti.

Kaynak: Arabi21

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.