DOLAR 27,7298 0.21%
EURO 29,4122 0.42%
ALTIN 1.655,43-0,10
BITCOIN 7671740,65%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Hindistan Pakistan’la diyaloğa hazır değil”

ABONE OL
Ağustos 29, 2019 03:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da basına konuşan ülkenin Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Hindistan kontrolündeki Keşmir’de demografinin değişmesi yönünde çalışmalar olduğunu ve bunun hem Keşmirliler tarafından hem de Pakistan tarafından kabul edilmeyeceğini söyledi.

Hindistan’ın Keşmir sorununun çözümü için atılan adımlara karşılık vermediğini kaydeden Kureyşi, “Hindistan ne Pakistan’la diyalog masasına oturmaya hazır ne de üçüncü bir ülkenin aracılığını istiyor” dedi.

“Afgan barış sürecinin tüm yükü Pakistan’a yüklenmemeli”

Afganistan’daki barış sürecine ilişkin de açıklama yapan Kureyşi, “Pakistan, Afganistan’da bir garantör değildir ama barışın sağlanması için elini taşın altına koyan ülkelerden biridir. Afgan barış sürecinin tüm yükü Pakistan’a yüklenmemeli, sorumluluklar taraflar arasında paylaştırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Başbakan İmran Han’ın Taliban’la görüşerek örgütü tüm taraflarla diyaloğa girmek için ikna etmek istediğini söyleyen Kureyşi, Pakistan’ın süreçli ilgili görüşlerinin ABD tarafından da kabul edildiğini belirtti.

Kureyşi, Pakistan’daki Afrika ülkeleri büyükelçileriyle eylül ayından sonra bir toplantı gerçekleştirmek istediklerini de ifade ederek “Amacımız ‘Afrika’ya Bak’ projemiz kapsamında kıtadaki ülkelerle daha gelişmiş ekonomik ve ticari ilişkiler kurmaktır. Ticaret Bakanlığımız da bu kapsamda Avrupa’daki bazı ticaret ataşeliklerini Afrika’ya taşıma kararı aldı.” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.