Hong Kong sokakları yeniden karıştı

ABONE OL
Temmuz 20, 2019 17:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suçluların Çin’e iadesini kolaylaştıran yasa tasarısının iptali için düzenlenen protestolar Hong Kong sokaklarını yeniden karıştırdı.

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi Başyöneticisi Carrie Lam, geçtiğimiz hafta başlayan protestoların ardından özür dilemiş, ancak tasarıyı askıya almak yerine tamamen geri çekme taleplerine cevap vermemişti.

Siyah giyimli binlerce genç, bugün yeniden hükümet binalarının ve polis merkezlerinin etrafında toplanarak hükümeti protesto etmeye başladı.

Hong Kong’taki Şemsiye Hareketi nedeniyle ceza evinde bulunan ve geçtiğimiz hafta serbest bırakılan Joshua Wong da protestolarda ön sıralarda yer aldı.

Protestocular, yasanın askıya alınmamasını geri çekilmesini istiyoruz çağrısı yaptı.

Basına konuşan polis sözcüsü, protestoculardan dağılmalarını istediklerini, ancak bir tasfiye planlamadıklarını söyledi.

Hong Kong’daki zanlıların Çin ana karası, Çin’in Makao Özel İdari Bölgesi ve Tayvan’a iadesini kolaylaştıran yasa tasarısının ardından geçtiğimiz hafta yaklaşık 2 milyon kişi kararı protesto etmek için sokağa çıkmıştı.

Kaynak: CNN, Reuters, AFP

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • florist winter garden fl

    108939 535843I discovered your weblog site internet site on google and appearance some of your early posts. Preserve up the excellent operate. I just extra increase Feed to my MSN News Reader. Searching for toward reading far far more by you later on! 90593

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.