Huawei: Dünyanın gözü önündeyiz

ABONE OL
Temmuz 7, 2019 11:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de parlamentoya açıklamalarda bulunan Huawei siber güvenlik sorumlusu John Suffolk, şirketin Çin veya başka herhangi bir devlet tarafından yönlendirildiğine ilişkin iddiaları reddetti.

Huawei’nin ürünleri hakkında analiz ve mühendislik yapmak isteyen yabancıların şirket tarafından hoş karşılandığını ifade eden Suffolk, “Dünyanın gözü önünde çıplak halde duruyoruz. Biz bunu tercih ediyoruz çünkü bu bizim ürünlerimizi geliştirmemize olanak sağlıyor” ifadelerini kullandı.

5G pazarında önemli bir paya sahip olan şirket, Trump yönetiminin baskıları sonucu uluslararası arenada yaptırımlara maruz kalmış, ABD’li dev teknoloji şirketleriyle birlikte İngiltere gibi ülkelerde de ürün destek ve satışına ambargo uygulanmaya başlamıştı.

ABD ayrıca müttefiklerini Huawei’nin 5G sistemlerini kullanmamaları konusunda uyarmış; bu teknolojiyi şirketin Çin adına casusluk yapmak için kullanacağını iddia etmişti.

Kaynak: BBC International

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.