DOLAR 27,5707 0.47%
EURO 29,0040 0.76%
ALTIN 1.618,960,35
BITCOIN 7649371,49%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İmamoğlu, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa’da vatandaşlarla buluştu

ABONE OL
Temmuz 13, 2019 20:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi’ndeki Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Çocukları yanına alarak konuşma yapan İmamoğlu, 24 Haziran itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine döneceğini savunarak, “(Belediye başkanı olduktan sonra ilk ziyaretimi KKTC’ye yapacağım) dedim, yaptım. Sadece Bosna’yı, Sancak’ı değil, iyi bir programla tüm Balkanlar’ı ziyaret edeceğim. İlk yurt dışı gezimi, Balkanlar’a yapacağım.” diye konuştu.

İmamoğlu, konuşmasının sonunda, ”Her şey çok güzel olacak” sözünün Boşnakçasını söyledi.

Daha sonra Yahya Kemal Caddesi’ne geçen İmamoğlu, seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı 18 günde vatandaşlara hizmet ettiğini anlatan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Kaldığımız 18 günde hizmet ettik. Öğrencilerin ulaşım kartlarını 85 liradan 40 liraya indirdik. Suya olağanüstü bir indirim yaptık. Sadece bu 2 kaynakla 2 öğrencisi olan bir aileye yıllık 2 bin liranın üzerinde fayda sağladık. Dini bayramlarımızla beraber resmi ve milli bayramlarımızda da ulaşımı ücretsiz yaptık. ‘Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz?’ dediler. Onunla da yetinmediler. ‘Sen hesap kitap yapmayı bilmiyorsun.’ dediler. Biz hesabımızı, kitabımızı biliriz de şunu hesap etmedik. Bizim yaptığımız işi bunların bu kadar sahipleneceğini düşünmedik. Seçimden önce servis aracı sahiplerine ‘Tahditlerinizi vereceğiz’ dedik. Talimatı ve süreci başlattık. Peki, ne oldu? Dün UKOME’den karar çıktı. Sevgili İstanbul Valisi, siz şu anda seçilmiş Ekrem İmamoğlu’ndan sonra oraya 24 Haziran’a yani ben gelinceye kadar vekalet ediyorsun. Tahdit sürecini Büyükşehir Belediyesi gündemine sokan benim ama kalkıyorsunuz burada sayın rakibimiz yapmış gibi elinde plakalarla şov yaptırıyorsunuz. Bazı valiler tuzak kurar, bazı valiler de siyasete göz kırpıyor olabilir.”

İmamoğlu, bu hizmetleri siyasi rant elde etmek için yapmadığını dile getirerek, “18 günde yaptıklarımızla bizi kıskanıyorlar. Allah şahit ben bunları bin 800 günde deli etmezsem namerdim. Her gün iş üreteceğiz. Bu şehrin yöneticiliğini yaptığı zanneden bir avuç belediyenin içindeki insanların yerine, bu kardeşiniz sizlere ve bu şehrin 16 milyon insanına hizmet etmeye geliyor. Ne yaparsanız yapın boş. Millet kararını verdi.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya’dan, milletin iradesine sahip çıkması ve tarafsız olmasını isteyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim köyüm, bir derenin içinde masum bir köy. Kimse evinin kapısını kilitlemez. Herkes birbirini tanır. Komediyi anlatayım mı size? Akşam namazından sonra hava karanlık. Bizim bir caminin yanında mezarlığımız vardır, bir de rahmetli büyük dedem vefat ettiğinde onu defnettiğimiz aile mezarlığı vardır. Bir bakar ki komşumuzla akrabamız aile mezarlığında bir ışık. Bir televizyon ekibi çekim yapıyor. Ya benim gazi dedemle röportaj yapmaya mı geldiniz Allah’ın adamları? Allah size akıl versin.”

İmamoğlu, mezar hırsızlığına soyunanlara gereken cevabı ilk başta AK Partili vatandaşların vereceğini, onlarla sandıkta helalleşeceğini dile getirdi.

“İşsizlere belli bir süre için ücretsiz ulaşım kartı vereceğiz”

İstanbul’da israf düzenine son vereceğini söyleyen İmamoğlu, “Büyükşehir Belediyesinden partizanlığı söküp atacağım. Bir avuç insana akıtılan belediyenin kaynaklarını 16 milyon insana akıtacağım. Suya ve ulaşıma indirim yaparak, enflasyonla İstanbul’dan mücadele ediyorum. İşsizlikle de mücadele edeceğiz. Bölgesel istihdam ofisleri kuracağız. Otogarı Türkiye’nin en değerli yüksek teknoloji merkezi yapacağız. İşsiz vatandaşlarımıza belli bir süre için ücretsiz ulaşım kartı vereceğiz.” diye konuştu.

İmamoğlu, ülkede yaşayan herkesle kardeş olduğunu anlatarak, “Herkesin etnik kökeni kendi şerefidir. Bu şehirde yaşayan her insan hemşehrimdir. Bana herkes oy verecek. Çünkü ben herkesi düşünüyorum. Gençlerin Ekrem abisi olmaya geliyorum.” dedi.

İstanbul’da yaşayan herkesi çok sevdiğini vurgulayan İmamoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin evladıyım. İYİ Parti’ye teşekkür ediyorum, onlar benim ittifak, yol arkadaşım ama HDP’li kardeşimi çok seviyorum. AK Partili kardeşimi de seviyorum. MHP’li, DSP’li, BBP’li, Saadet Partili kardeşlerimi de seviyorum. Parti amaç değildir, hizmet için araçtır.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, 23 Haziran’a az bir süre kaldığını hatırlatarak, vatandaşlara, akrabalarından kendisi için oy istemeleri talebinde bulundu.  

“İşsizin ve emeklinin yanında olacağız”

Bayrampaşa’daki programının ardından Gaziosmanpaşa’ya seçim otobüsünden halkı selamlayarak geçen İmamoğlu, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

Gaziosmanpaşa’da seçimi kazanacağının işaretini gördüğünü dile getiren İmamoğlu, İstanbul’u 16 milyon vatandaşla birlikte yöneteceklerini söyledi.

İmamoğlu, 31 martta millet kararınını verdiğini belirterek, “Süreci sıkıntıya sokmuş olabilirler. Milletçe tamir edeceğiz. Milletin iradesini, emanetini gasbedenlere, hukuka aykırı davrananlara 23 Haziran’da hep birlikte en güzel cevabı sandıkta vereceğiz.” diye konuştu.

Konuşması sırasında seçim otobüsünün üzerine çıkan ve kendisini daha önceki mitinglerinde de takip eden Müzeyyen isimli yaşlı bir kadınla kucaklaşarak, dua isteyen İmamoğlu, “O kadar mutlu ve gururluyum ki… İnsanların bu sevgisini, güvenini kazanmak dünyanın en güzel şeyi. Allah’ım beni İstanbul’umun bu güzel insanlarına mahcup etme.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da 200 bin insana iş bulacağını kaydeden İmamoğlu, açlık sınırlarının altında olan aileler için sosyal yardım bütçesini 5 kat artıracağını, işsizin ve emeklinin yanında olacağını belirtti.

Babasının kendisinden partizanlık yapmaması ve kul hakkı yememesini istediğini aktaran İmamoğlu, “Hiçbir zaman şu andaki gibi bir kişinin dudaklarının arasından çıkan sözlerden talimat almayacağım. Tek talimat alacağım kişi halk, İstanbul’un 16 milyon insanıdır. Onlardan talimat alır, onlara hesap veririm.” dedi.

“İstanbul’da tapu sorunlarını çözeceğiz”

Gaziosmanpaşa’nın sorunlarını bildiğini ifade eden İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşümle ilgili ne kadar büyük sorunlar yaşattıklarını biliyorum. İstanbul’da kentsel dönüşümü kabus olmaktan kurtaracağım. Kentsel dönüşümde vatandaşa teminat olacağım. Vatandaşı müteahhitle baş başa bırakmayacağız. Büyükşehir Belediyesi sürece garantörlük yapacak. Göreve geldiğimizde İstanbul’da tapu sorunlarını çözeceğiz. Milletin böyle bir derdi kalmayacak. İlçe belediyesi imkanlarıyla Beylikdüzü’nde on binlerce insana tapu dağıttım. Milletin malına göz dikmezsen olur. Mahalle birlikleriyle birlikte imzaladığım kentsel dönüşüm şartnamesine harfiyen uyacağım.”

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 82 bin çalışına seslenerek, “Hiç kimsenin ekmeğine ne dokunurum ne dokundurturum. 82 bin insan benimle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimiyle çok mutlu olacak. Bu partizan kafa herkesin ekmeğiyle oynar ama biz oynamayız. Baskı ve mobbing yaparak, kimseyi sıkıntıya sokmayacağız.” şeklinde konuştu.

“Sosyal tesislerde daha ucuz hizmet üreteceğim”

Ekrem İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tutturdular İBB’nin sosyal tesislerine alkol sokacakmışım. Beylikdüzü’nde bir tane soysal tesis vardı, 9 sosyal tesis açtım. Gidin bakın, birinde alkol var mı? Sosyal tesislerde daha ucuz çay, sizlere daha ucuz hizmet üreteceğim. Annelere 0-4 yaş arası çocuklarıyla sosyal tesislerden yüzde 40 daha ucuz faydalanmalarını sağlayacağım. Bu şehrin insanlarını barıştırmaya, kucaklaştırmaya geliyorum. Sizlere mutlu, özgür ve daha güzel bir çevrede, dünya kenti İstanbul’da bir yaşam vereceğiz.”

“23 Haziran’da herkes görev almaya, hep birlikte Saraçhane’ye yürümeye hazır mı?” diye soran İmamoğlu, vatandaşlardan “Evet” yanıtını aldı.

Konuşmasının ardından İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte seçim otobüsü üzerinden vatandaşları selamlayarak, karanfil dağıttı.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.