DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.656,31-0,04
BITCOIN 760520-0,20%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

iPhone’unuzu hızlandırmak için basit tüyolar

iPhone’unuzu hızlandırmak için basit tüyolar

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 18:53
iPhone’unuzu hızlandırmak için basit tüyolar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

iPhone kullanıcıları uzun kullanımlarda telefonlarının oldukça yavaşlamasından ve bataryasından şikayet ediyor. Bunun ise önüne geçmek için pek çok kişi yeni telefon alıyor. Yeni bir telefon almadan önce telefonunuzu hızlandırmanın birkaç yolu var. İşte iPhone hızlandırma işlemi için basit tüyolar:

iPhone hızlandırma işlemi için yapılması gerekenler oldukça basit!

iPhone’unuz eskisi kadar hızlı çalışmıyorsa, eski dosyaları temizleyerek, virüsten koruma yazılımını yükleyerek ve kullanılmayan uygulamaları kaldırarak, iPhone’unuzu hızlandırabilirsiniz. Bunun yanında akıllı telefonların birçoğu, iPhone da dahil olmak üzere, çok soğuk havalarda arızalanıyor. Hatta Apple, 2017 yılında eski iPhone’ları yazılımla kasıtlı olarak yavaşlattığı için 21 milyon sterlin para cezasına çarptırıldı.

Bunlar göz önüne alındığında iPhone kullanıcılarının telefonlarını kendi imkanlarıyla hızlandırması oldukça önemli hale geliyor. iPhone’unuzu hızlandırmak istiyorsanız, ilk durağınız en çok tercih ettiğiniz internet tarayıcısına gitmek olmalı. Zira burada çok fazla veri depolandığı için telefonun zamanla yavaşlamasına neden oluyor. Örneğin Safari’yi ya da Google Chrome’u kullanıyorsanız bu uygulamalara girerek, ön belleği temizleyebilirsiniz.

Safari’de tarayıcı verilerinizi temizlemek için iPhone’unuzdan Ayarlar bölümüne gidin ve burada yer alan uygulama listesinden Safari’yi seçin ve ‘Geçmişi ve web sitesi verilerini temizle’ye tıklayın. Eğer en çok kullandığınız tarayıcı Google Chrome ise uygulamayı açın ve ekranın sağ alt köşesinde bulunan üç noktaya tıklayın. Ayarlar > Gizlilik > Tarama verilerini temizle’ye tıklayın. ‘Tarama Verilerini Temizle’ye dokunmadan önce çerezleri, site verilerini ve önbelleğe alınmış dosyaları ve görüntüleri seçtiğinizden emin olun. Zira Chrome’da iPhone’un şişmesine neden olan şey buradaki verilerin depolanması oluyor.

Bunlara ek olarak elbette açık sekmeler varsa bu sekmelerinizi de düzenli olarak kapatın. Telefonunuzu yeniden başlattığınızda halen yavaşlık söz konusuysa yapmanız gereken başka şeyler var. Bu noktada telefonunuza lisanslı ve güvenilir antivirüs yazılımlarını yükleyebilirsiniz. Uygulamalardan biri herhangi bir virüs bulursa, virüslü dosyaları güvenle silmek için size seçenekler sunacak.

iPhone'u hızlandırmak-00

Öte yandan iPhone’unuzun hafızasını bilerek dosyalarınızı yedekleyerek telefonunuzdan silebilirsiniz. Böylece telefonunuzunda hafıza açılacağı için hızlanacağını söyleyebiliriz. Bunun yanında App Store’da ücretsiz olarak sunulan bazı uygulamalar da telefonunuzun hızlanması için oldukça pratik bir kullanım sunuyor. Örneğin Battery Saver adı verilen uygulama hem ücretsiz olarak sunuluyor hem de yüksek puanıyla güvenirliğini kanıtlıyor. Uygulama size ne kadar bellek kullandığınızı ve ne kadar boş alanınız kaldığını gösteriyor. Telefonunuz yavaşlarsa da cankurtaran olabiliyor. Uygulama kolayca iPhone’u en uygun şekle getiriyor ve önbellekte biriken verileri temizliyor.

Her zaman bütün telefonlar için söylendiği gibi iPhone’da kullanmadığınız uygulamaları kapatın. Tüm uygulamalarınızı da kapatmışken, telefonunuzu her gün yeniden başlatabilirsiniz. Böylelikle iPhone’un RAM’i de temizlenmiş olur. iPhone’u hızlandırmak adına aynı zamanda otomatik indirmeleri ve arka planda uygulama yenilemesini kapatabilirsiniz.

Bu tüyolara ek olarak iPhone’da Ayarlar sekmesinde bulunan erişilebilirlik sekmesinden hareketi azalt seçeneğine tıklayabilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.