İsrail güçleri 2 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı

ABONE OL
Ağustos 18, 2019 07:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki Filistinli Balıkçılar Sendikasından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail deniz kuvvetleri Filistinli balıkçılar İsam Nebil el-Akra ile kardeşi Riyad el-Akra’yı gözaltına aldı ve teknelerine el koydu.

İsrail askerleri, zaman zaman sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle Filistinli balıkçılara ateş açıyor, gözaltına alıyor veya teknelerine el koyuyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail arasında 1993’te imzalanan Oslo Antlaşması’na göre, Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi’nin 20 mil açığına kadar serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak, İsrail yönetimi, Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

Gazze’deki Balıkçılar Sendikasının verilerine göre, bölgede yaklaşık 50 bin kişinin geçimi 4 bin balıkçı tarafından sağlanıyor.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni 2006’dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.