DOLAR 28,8851 0.11%
EURO 31,6314 0.33%
ALTIN 1.857,330,69
BITCOIN 10905480,25%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir’deki elektronik kelepçeli sanık cinayetinde 5 gözaltı

ABONE OL
Haziran 26, 2019 22:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah 03.00’de Asayiş Şube Müdürlüğü koordinasyonunda İstihbarat, Terör ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla geniş çaplı operasyon başlattı.

Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda 3 ayrı adrese baskın düzenlendi.

Baskında, polis yeleğiyle Ahmet Kurtuluş’un evinin bulunduğu siteye girerek cinayeti işlediği iddia edilen Y.T ile aynı evde bulunan H.A’nın da aralarında olduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılar, İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü.

Suçu itiraf etti

Emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenilen Y.T, olayda kullandığını söylediği tabancanın gömülü olduğu yer ve cinayet sırasında giydiği polis yeleğini attığı çöp konteynerine ilişkin bilgi verdi.

Konak ilçesindeki bir bölgede toprağa gömülü olarak bulunan tabanca ve dolu şarjör, kriminal incelemeye gönderildi, polis yeleği ise çöp konteynerinde bulunamadı.

Öte yandan, polisin yaptığı çalışmada, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “organize suç örgütü” davasında firari sanık örgüt elebaşı Serkan Kurtuluş’un azmettirici olabileceğine dair bulgular elde edildiği öğrenildi.

Gürcistan’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Kurtuluş’un iadesi için gerekli girişimlerde bulunulacağı belirtildi.

Organize suç örgütü davasında yargılanıyordu

Hakkında elektronik kelepçe takılarak adli kontrol tedbiri uygulanan Ahmet Kurtuluş, İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “organize suç örgütü” davasında, firari örgüt elebaşı Serkan Kurtuluş ile 7’si tutuklu 69 sanık arasında bulunuyordu.

İddianamede, sanıklara “suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurma, yönetme ve örgüte üye olma, örgüt kapsamında maddi menfaat elde etme amacı güderek tehdit, hakaret, silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs, kurşunlama ve kasten adam öldürme” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

Bazı devlet görevlilerinin suç örgütüyle bağlantıya geçerek FETÖ soruşturmalarını etkilediğine işaret edilen iddianamede, “Çeşitli üst düzey kamu görevlileri ile siyasetçiler arasında FETÖ soruşturmalarında haklarında işlem yapılan iş adamlarına yönelik menfaat temini saikiyle ve örgütlü hareket edildiği, bir nevi kamuoyundaki tabirle ‘FETÖ borsası’ olduğu kuşkusu uyanmıştır.” ifadelerine yer verilmişti.

Narlıdere ilçesinde dün üzerinde polis yeleği bulunan bir şüpheli, güvenlik görevlisine denetimli serbestlik bürosunda görev yaptığını söyleyerek girdiği sitedeki dairesinde Kurtuluş’u silahla yaralamıştı.

Şüpheli yaya olarak kaçmış, hastaneye kaldırılan Ahmet Kurtuluş kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • พรมรถยนต์

    465627 995962 Nice post. I learn something much more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a bit something from their store. Id prefer to use some with the content material on my blog whether you dont mind. Natually Ill give you a link on your internet blog. Thanks for sharing. 220844

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.