”Kendinizi ifade edin, fikirlerinizi paylaşmaktan geri durmayın”

ABONE OL
Mayıs 11, 2019 23:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Güzelyurt’ta bulunan Özgürlük İlkokulu’nu ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “Haklarımı Biliyorum” isimli kitabı öğrencilere dağıttı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Meral Akıncı, öğrencilere de hitap etti.

Kitabın çocuk hakları konusunda güçlü bir mesaj niteliğinde olduğunu ifade eden Meral Akıncı, öğrencilere haklarına sahip çıkmalarının ve sorumluluklarının bilincinde olmalarının önemini anlattı.

“Haklarınıza sahip çıkarken, başkalarının haklarına da saygı göstermeniz oldukça önemlidir. Haklarınıza sahip çıkarken, aynı zamanda sosyal kurallara da uyulmalıdır… Sadece başka insanların değil, doğadaki tüm canlıların haklarına da saygı gösterilmesi büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuşan Meral Akıncı, öğrencilere kendilerini ifade edip, fikirlerini paylaşmaktan geri durmamaları önerisinde bulundu.

Büyüklerin, çocuklardan öğrenecek çok şeyi olduğunu dile getiren Meral Akıncı, çocukların düşünce ve fikirlerine saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek kendisinin de yaşamı boyunca çocuklardan çok şeyler öğrendiğini söyledi.

Öğrencilere farklı olana saygı göstermeleri çağrısında da bulunan Meral Akıncı, “Farklılıklar insanlığın zenginliğidir” dedi.

Çocuklarla, gelecekteki meslek seçimleriyle ilgili de sohbet eden Meral Akıncı, ‘Kendinizi her zaman sorgulayın. Ne istediğinizi yaşamınızın her döneminde fark edeceksiniz… Her zaman hayallerinizin peşinden koşunuz’ şeklinde konuştu.

Kitabı resimleyen ressam Yağmur Bayhanlı ise yaptığı konuşmada çocukların haklarının bilincinde olup haklarına sahip çıkmalarının öneminde değinerek kitabın bu haklarla ilgili farkındalık yaratılmasına katkıda bulunması temennisini dile getirdi.

Güzelyurt Özgürlük İlkokulu Müdürü Sevgi Gürpınar da yaptığı konuşmada  “Haklarımı Biliyorum” isimli kitabın öğrencilere buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin oldukça önemli olduğunu kaydetti.

(BRT/TAK)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.