Rum polisinin, Avrupa Parlamentosu (AP) seçiminin yapılacağı 26 Mayıs Pazar günü kara kapılarında ve Kıbrıslı Türklerin oy kullanacağı sandıklarda geniş güvenlik önlemleri alacağı haber verildi.
Sigmalive’in haberine göre, Rum İçişleri Bakanlığı ile polis teşkilatı arasında seçim günü alınacak önlemler masaya yatırıldı. Seçim günü asayişin sağlanması için Güney Kıbrıs genelinde 2 bin polis görevlendirilecek.
Toplantıda alınan karar uyarınca 26 Mayıs günü istenmeyen bir olay yaşanmaması için Kıbrıslı Türklerin oy kullanacağı seçim merkezlerinde ve kara geçiş kapılarında çok sayıda polis görev yapacak. Kıbrıslı Türkler için sandık kurulacak seçim merkezlerinde polis subayları gözlem yapacak.
Yapılan açıklamada, çeşitli olaylar ve yasadışı faaliyetler gözlemlenmesinin alışılagelmiş olduğuna işaret edilerek, Rum polisinin seçim sürecinde her duruma karşı tam hazırlıklı olacağı kaydedildi.
(BRT/TAK)
GAZETELER
27 Ocak 2025GÜNDEM
27 Ocak 2025SPOR
27 Ocak 2025GÜNDEM
27 Ocak 2025SPOR
27 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
320999 32325really very good put up, i surely enjoy this web web site, maintain on it 319811
189758 191689extremely nice post, i definitely enjoy this amazing internet site, persist in it 449727