DOLAR 28,8950 0.02%
EURO 31,5280 0.03%
ALTIN 1.896,680,39
BITCOIN 10960430,42%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne’deki otelleri doldurdu

ABONE OL
Temmuz 30, 2019 22:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi tarafından 1-7 Temmuz 2019 tarihlerinde bu yıl 658’incisi düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haftası resmen başladı. Davul ve zurna ile Edirne Belediyesi önünde karşılanan belediye başkanı Recep Gürkan, “Büyük Türk Milleti’nin Ata sporu olan yağlı güreşler hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Otellerde yer kalmadı, yapacak bir şey yok evlerimizi açacağız” 

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, “Dünyanın en büyük efsanesinin yapılacağı bir kentteyiz. Bugün itibariyle başladı, şehir hareketli. Hatta aylar öncesinden yıllar öncesinden Edirne’deki otellerden bütün rezervasyonlar tamamlandı. Şimdi yeni gelmek isteyenler var. Yurt içinden, yurt dışından “Bu büyük efsaneyi görmeye gidelim” diyenler var. İyi ama yer yok. Bizlere çok başvuru oluyor. Biz de diyoruz ki “Hadi buyurun evlerimiz de kalın”. Yapacak bir şey yok. Evlerimizi açacağız. Böyle bir imece usulü misafirperverlik yapacağız” dedi.

“Çevre il ve ilçelere konaklamalar kaydı, 100 bin ziyaretçi bekliyoruz” 

Türkiye Otelciler Birliği Edirne Temsilcisi Gökhan Balta da “Yıllardır olduğu gibi bizim bayramımız Kırkpınar Güreş şenliklerimiz geldi. Her yıl olduğu gibi 6 ay ve çok öncesinden yapılan rezervasyonlar ile Edirne’deki bütün oteller dolmuş durumda. Yaklaşık 40’a yakın konaklama tesisi, 2 bin 500’e yakın yatak kapasitesi ile bunun yanında misafirhanelerimiz, yurtlarımız hepsi dolmuş durumda. Tabi sadece Edirne’yi baz almıyoruz, her sene olduğu gibi Edirne dışında da konaklamalar Edirne’de yer kalmadığı için yakın ilçelerde ve illerde konaklamalar oluyor. Evlerde de misafirlikler oluyor. Bunlarla beraber konaklamada 50-60 bin sayısına ulaşılabilecektir. Tabi ki günü birlik gelenler de olacağı için 100 bine yakına bir insanın güreşleri izlemeye geleceğini tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kırkpınar dünyaya mal olmuş bir festival” 

Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış ise “Kırkpınar bütün dünyaya mal olmuş bir festival. Bu sene kısmet olursa 658’incisi gerçekleşecek. Her sene hem güreşçi bazında hem de seyirci bazında üstüne koyarak yükselen bir trendi var. Şu anda otellerde yer kalmadı. Eğer dışarıda kalan insanlar varsa biz evlerimizi açmaya hazırız” dedi.

Kaynak: İHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r