KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Sahada da gereken adımları atmak zorundayız

ABONE OL
Mayıs 10, 2019 19:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TRT Haber’in sorularını yanıtladı. KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın konuşmalarından satır başları şöyle: 

“Türkiye bu coğrafyanın çok önemli bir gücü”

Türkiye bu coğrafyanın çok önemli bir gücü. Türkiye’yi Doğu Akdeniz’deki enerji denkleminin dışında tutmak mümkün değil. 

“Sahada da gereken adımları atmak zorundayız”

Kıbrıs’ta çözüm olmalı diyorlar ama adım atılmıyor. Benim gördüğüm bu yanlışta ısrar ediliyor. Türkiye’yi veya Kıbrıslı Türkleri cezalandırma söylemleri ile bir yere varılamaz. Sahada da gereken adımları atmak zorundayız. 

“Rum tarafı geçmişte kabul ettiklerini şimdi reddiyor”

Doğu Akdeniz’i iş birliği havzasına dönüştürmek istiyoruz. Rum tarafı geçmişte kabul ettiklerini şimdi reddiyor. Çözümden sonra bile bizim enerjide söz sahibi olmamızı kabul etmiyor. 

KKTC’de koalisyonun dağılması

Kolay bir hükümet modeli değildi 4’lü koalisyon. Bu hükümeti 15 ay kadar sürdürebildiler. Halkın Partisi koalisyondan çekilme kararı aldı. Süreç bundan sonra şöyle işleyecek: 1-2 gün kendi aralarında istişare etme süresi tanımak istedim. Pazartesi ve Salı 3’erli gruplar halinde görüşeceğim. Ben partilere bu istişare hakkını vermek durumundayım. Onlardan alacağım geri dönüşler sonucunda Meclis’te güven oyu alabilecek bir görevlendirmeyi yapmaktır. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.