KKTC’deki öğrenci yurtlarına TC tarafından din görevlisi atanıyor

ABONE OL
Eylül 27, 2016 16:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TC Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün Diyanet işleri Başkanlığı ile imzaladığı proje kapsamında geçtiğimiz Mart ayında 43 ildeki 83 yurtta pilot uygulama olarak başlatılan “KYK Yurtlarında Manevi Rehberlik” projesi genişliyor.

Yurt Gazetesi’nin haberine göre, bu eğitim-öğretim döneminde 81 ildeki 206 ve Kuzey Kıbrıs’ta 3 yurt olmak üzere toplam 209 yurtta uygulanacak. Proje çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığının görevlendirdiği 209 din görevlisi, KYK yurtlarında görev yapacak.

KYK yurtlarında barınan öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarına, manevi gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanan projede önemli mesafeler alındı. KYK ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü projede ülkemizin içinde bulunduğu süreç de dikkate alınarak gençlerin sahih dini bilgiye doğru kaynaklardan ulaşmasını sağlamak, sakıncalı ve zararlı akımlardan uzak kalmasını temin etmek hedefleniyor.

İki kurum arasında imzalanan protokol çerçevesinde geçen dönem 43 ildeki 83 KYK yurdunda uygulanan proje, 81 ildeki 206 yurtta uygulanacak.

Ülkemizde rağbet gören projenin yurt dışındaki millet varlığımızın bir göstergesi olan Kuzey Kıbrıs’ta da sürdürülmesi planlanıyor. Bu kapsamda projenin Kuzey Kıbrıs‘taki Necmettin Erbakan Yurdu, Bülent Ecevit Yurdu veRefika Öğretmen Yurdu’nda da uygulanması ve talep eden gençlerin manevi dünyalarının zenginleştirilmesi hedefleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının görevlendirdiği 209 din görevlisi, manevi rehber olarak haftanın dört günü beş saat boyunca KYK yurtlarındaki öğrencilerin dini konulardaki sorularına cevap verecek, çeşitli manevi sorunlarla karşılaşan öğrencilere rehberlik edecek.

Manevi rehberler eğitim alacak

Öte yandan KYK, gençlerin manevi rehberlik konusunda daha verimli hizmet alabilmesi, gençlik sorunlarıyla ilgili konuların farklı yönleriyle masaya yatırılması amacıyla dini danışmanlık ve manevi rehberlik görevi yapacak 206 personeli 3 gün sürecek bir eğitim programına alıyor.

Afyonkarahisar’da düzenlenecek eğitime Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Diyanet İşleri Başkanlığının üst düzey yetkililerinin yanı sıra alanında uzman konuklar da katılacak.

Seminerde, Başbakanlık Müşaviri Dr. Necdet Subaşı “Manevi Rehberlik ve Gençlik”, Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah “Eğitim Hayatı ve Gençlik”, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak “15 Temmuz ve Geleceğimiz”, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Yaman “Gençlik Psikolojisi”, Psikolojik Danışman Mehtap Kayaoğlu “İnanç Psikolojisi”, TRT Spikeri Göktuğ Kırca “Etkili ve Güzel Konuşma”, USMED Başkanı Said Ercan “Sosyal Medya ve Gençlik” konularında eğitim verecek.
Eğitim programı, KYK Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinin yapacağı geniş kapsamlı değerlendirme oturumuyla sona erecek.

Haber Kaynağı: Yurt Gazete / TR

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.