DOLAR 28,8914 0.09%
EURO 31,6135 0%
ALTIN 1.869,710,64
BITCOIN 1079863-0,94%
İstanbul

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosova’da gündem ‘ayı’

ABONE OL
Haziran 7, 2019 18:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova’nın güney bölgesindeki Prizren Belediyesine bağlı Pousko köyündeki bir çiftçinin ahırına geçtiğimiz ay giren aç ayı, ahırda bulunan 28 koyun ve kuzuyu telef etmişti. Ayının acıktığında köye girmesiyle birlikte köy sakinleri evlerinden dışarı çıkamaz olmuştu.

Ayının son günlerde Prizren şehrini ikiye bölen Akdere nehrinde su içerken vatandaşlar tarafından görüntülerinin çekilmesi ardından, Kosova Orman Genel Müdürlüğü ayının vurulacağını açıklandı.

Orman Genel Müdürlüğünün bu açıklamasının ardından Prizren Belediyesi Başkanı Mütahir Haskuka, ayının vurulmasına kesinlikle karşı çıktığını ve kararın geri alınmasını istedi.

Ayının öldürülme kararına hayvan hakları savunucularından tepki 

Orman Genel Müdürlüğünün bu kararına karşı bir açıklama da Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanlığından geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, alınan kararın yanlış olduğu ve yasaya aykırı olduğu belirtildi.

Hayvan hakları savunucuları da sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı. Kosova’da gündemin başında yer alan ayının öldürülme kararına vatandaşlar tepki gösterdi. Kosovalı vatandaşlar, ayının öldürülmesine karşı çıktıklarını, uyuşturulup hayvanat bahçesi veyahut kendi yaşam alanlarına bırakılmalarını istiyorlar.

Kaynak: DHA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.