Küçük canavar: Leapmotor T03 satışa çıktı!

Küçük canavar: Leapmotor T03 satışa çıktı!

ABONE OL
Mayıs 5, 2023 19:43
Küçük canavar: Leapmotor T03 satışa çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fosil yakıtların kullanımından kaynaklanan iklim krizi ve hızlanan dijitalleşme, dünya çapında otomotiv sektörünün elektrikli dönüşümüne büyük bir ivme kazandırdı. Bunun etkisiyle Türkiye pazarına giren elektrikli araçlardaki marka ve model sayısında büyük artış yaşandı. Son olarak Çin’in dünyaca ünlü otomobil üreticisi Leapmotor, teknolojik donanımlarla geliştirdiği T03 modelini Ulu Motor distribütörlüğüyle Türkiye pazarında teslimata başladı.

Leapmotor T03 satışı başladı! Fiyatı ve özellikleri

Tam dolu bir batarya ile şehir içi kullanımda 417 kilometreye varan menzil sunan Leapmotor T03, kompakt görünümü, kullanışlı teknolojik özellikleri, akıllı bağlantıları ve sürüş destek sistemiyle Türkiye’deki elektrikli araç seçenekleri arasında öne çıkıyor.

Hızlı şarj özelliğiyle yaklaşık 36 dakikada yüzde 30’dan yüzde 80 doluluk oranına ulaşan model, 799 bin TL lansman fiyatı ile satışa çıkarak pazarın en ucuz elektrikli otomobili unvanını üstlendi. Etkinlik sonrasında ise 849 bin TL fiyat etiketi olacağını belirtelim.


Elektrikli MINI Cooper iki farklı versiyonla geliyor!

Elektrikli MINI Cooper iki farklı versiyonla geliyor!

2024 yılında yollarda olması beklenen elektrikli MINI Cooper için bazı önemli detaylar paylaşıldı. Yeni model iki farklı versiyonla geliyor.

Leapmotor’un yeni nesil araçlar alanındaki tecrübesiyle tasarladığı T03 modelinin dizaynı ve dinamik yapısı ile özellikle şehir içi kullanımlarda büyük avantajlar sağladığına değinen Ulu Motor CEO’su Mahmut Ulubaş şunları söyledi:

“80 kW maksimum güç ve 158 Nm maksimum tork sunan T03, şehir içi kullanımda 417 km’ye kadar menzil yapabiliyor. Bunun yanında çelik gövdesi ile kullanıcılarına huzurlu ve güvenli bir sürüş sağlayan aracımız için 6 yıl ve 100 bin KM batarya garantisi sunuyoruz.

Yüzde yüz elektrikli ve tamamen çevreci bir araç olan T03, pratik olmasının yanı sıra şık iç ve dış tasarımı ile de kullanıcı beklentilerini fazlasıyla karşılayacak. 0’dan 100 km/s hıza ulaşması 12,1 saniye süren modelimizde ev tipi prizlerde 100 kilometrelik mesafe için gereken şarj kapasitesinin maliyeti, yaklaşık olarak 18 liraya denk geliyor.

Tüm bu özellikleriyle piyasadaki modellerden sıyrılan yeni aracımızı, özellikle şehir içinde konforlu bir sürüş tercih edenler kullanıcıların beğenisine sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

Leapmotor T03 teknik özellikleri:

Özellik Leapmotor T03
Maksimum Güç 80 kW
Maksimum Tork 158 Nm
WLTP Menzil 417 km
Batarya Kapasitesi 41.3 kW/h
Fren Sistemi Dört Tekerlekli Disk
Hassasiyet Yüksek
Gecikme Sıfır
Tam Etki Alanı Kontrolü Var
Batarya Garantisi 6 Yıl
Ekran Sistemi Çift Ekran Etkileşimi
Tavan Cam Tavan
Gövde Malzemesi %70 Yüksek Mukavemetli Çelik
Elektronik Park Freni Var
Park Radarı (Ön/Arka) 11
Araç Stabilite Sistemi ESC High Plus
HLA (Hill Launch Assist) Sistemi Var
TPMS (Lastik Basıncı İzleme Sistemi) Var

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.