Kürtaj davasında söz savunmanın

ABONE OL
Ekim 5, 2016 08:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Kürtaj’ davasının tahkikat memuru dün şahadetini tamamladı… Tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz, mahkemeye 81 adet emare sundu. Tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz, hastanedeki dosyalarda “kist” ameliyatı oldukları yazan ancak “kürtaj” olduklarından şüphelendikleri bazı şahıslarla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Başsavcılığı’ndan yardım istediklerini belirtti. Baz, Ada Hospital’da ameliyat olan 4 şüpheli kişiyle ilgili Türkiye’de ifade temin edildiğini söyledi.

Girne’deki Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd.) isimli özel dal hastanesinde, bazı hamileliklerin yasal olmayan şekilde sonlandırılmasıyla ilgili Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada, iddia makamının ilk tanığı olan tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz dün şahadetini tamamladı.

Mahkeme, polis çavuşu Baz’ın savunma avukatları tarafından sorgulanmasına başlanmak üzere davayı 6 Ekim 2016 Perşembe gününe erteledi.

Tahkikat sorumlusu Baz, mahkemeye şahadeti esnasında 81 adet emare sundu.

Şüphelilerle ilgili Türkiye’den rapor istendi

Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı “yasadığı kürtaj” davasında dün, iddia makamının ilk tanığı meselenin tahkikat sorumlusu polis çavuşu Namık Kemal Baz, şahadetinde hastanedeki şüpheli dosyalarla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nden rapor istendiğini söyledi.

Hastanedeki dosyalarda “kist” ameliyatı oldukları yazan, ancak “kürtaj” olduklarından şüphelendikleri bazı şahıslarla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Başsavcılığı’ndan yardım istediklerini kaydeden Baz, Ada Hospital’de ameliyat olan 4 şüpheli kişiyle ilgili Türkiye’de ifade temin edildiğini belirtti.

Baz, ameliyat olan bu kişilerin bazılarının anne ve babasından bazılarının ise kendilerinden temin edilen ifadeleri mahkemeye emare olarak sundu.

Kürtajı kabul etmediler

Türkiye’de alınan ifadelerin emare olarak mahkemeye sunulmasının ardından, Baz ifadeleri tek tek mahkemeye okudu. Ada Hospital’da kızlarının veya kendilerinin “kist” ameliyatı olduklarına dair ifade veren kişiler, kürtaj ameliyatı suçlamalarını kabul etmediklerini ifade etti.

6 Ekim’de devam edilecek

İddia makamının ilk tanığı olan tahkikat sorumlusu polis çavuşu Namık Kemal Baz, şahadetinin tamamlanmasının ardından, Ağır Ceza Heyeti adına konuşan heyet başkanı Fatma Şenol, tahkikat sorumlusunun, savunma avukatları tarafından istintakına (sorgulanmasına) başlanması için duruşmayı 6 Ekim 2016 Perşembe gününe erteledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.