Macron’dan Trump’a: Avrupa’ya karşı duruşunu netleştir

ABONE OL
Temmuz 19, 2019 05:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, New Yorker dergisine verdiği mülakatta, AP seçimlerinden ABD Başkanı Donald Trump ile ilişkilerine kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

“Trump Avrupa’ya karşı duruşunu netleştirmeli”

Trump ile Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde belirsizlik olduğunu vurgulayan Macron, “Özellikle Trump’ın Brexit sürecindeki duruşuna bakarsanız, zorlu bir Brexit’i desteklediğini göreceksiniz. Bence Trump Avrupa’ya karşı duruşunu netleştirmeli” yorumunda bulundu.

Avrupa Parlamentosunun (AP) geçen ay yapılan seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Macron, şöyle konuştu:

“Avrupa’da yeni olan boyut, aşırıcılığın özellikle de aşırı sağın her yerde yükselmesi. Birkaç ay önce birçok insan yeni aşırı sağ koalisyonunun AP’de çoğunluk sağlayacağını düşünüyordu. Ancak böyle olmadı. Bence AP seçimlerinin en büyük olumlu yanı bu oldu.”

Aşırı sağcı partilerin yabancı bazı aktörlerce desteklendiğini ve bu partilerin onların etkisi altında kaldıklarını savunan Macron, bu yabancı etkilerden birisinin de Trump olup olmadığına ilişkin soruya, “Hayır. Çünkü, Trump’ı ve onun eski danışmanı Steve Bannon’ı benimsemiyorum” yanıtını verdi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.