Meral Akıncı, Şehit Tuncer İlkokulu öğrencilerine ”Haklarımı Biliyorum” kitabını dağıttı

ABONE OL
Mayıs 11, 2019 14:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki haklarını yaşlarına uygun bir dille çocuklara anlatan “Haklarımı Biliyorum” isimli kitap, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı tarafından Şehit Tuncer İlkokulu öğrencilerine dağıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bugün saat 10.00’da, Lefkoşa’daki Şehit Tuncer İlkokulu’nu ziyaret ederek burada öğrenci ve öğretmenlerle buluşan Meral Akıncı, Haklarımı Biliyorum isimli kitapta, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki maddelerin, çocukların anlayacağı bir üslupla ve resim desteğiyle çocuklara aktarıldığını kaydetti.

Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin, 12 Mart 1996’da KKTC Cumhuriyet Meclisi’nce de onaylandığını anımsatan Meral Akıncı, konuşmasında çocuk haklarıyla ilgili kitapta yer alan maddelere değindi.

Düşünen, sorgulayan ve haklarını arayan bireyler yetiştirmenin önemine de konuşmasında dikkat çeken Meral Akıncı, “Haklarımı Biliyorum” isimli kitapla çocukların küçük yaşlardan itibaren haklarını öğrenerek kendilerini özgür bireyler olarak ifade edebileceklerini söyledi.

Şehit Tuncer İlkokulu’ndaki öğretim ve eğitim kalitesine de değinen Meral Akıncı, öğrencilerin gelecek yaşamlarındaki hedeflerine varacağına inanç belirterek, öğrencilerin hedeflerinden vazgeçmemelerini diledi.

Haklar kadar sorumluluklar ve sosyal kuralların da oldukça önemli olduğuna değinen Meral Akıncı, öğrencilerin kendilerine, çevresindekilere ve doğaya karşı sorumluluklarını unutmamalarının önemini anlattı.

Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Elçin Altan da yaptığı konuşmada, okul olarak çocuk hakları çalışmalarına önem verdiklerini kaydederek 4 yıldır okul bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Kulübü çatısı altında çocuk haklarıyla ilgili çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Elçin Altan, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki haklarını yaşlarına uygun bir dille çocuklara aktaran “Haklarımı Biliyorum” isimli kitabın öneminden bahsederek kitabın Şehit Tuncer İlkokulu öğrencileri ile buluşmasından duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Çocuk Hakları Kulübü sorumlu öğretmeni Mustafa Özhür ise konuşmasında, kitapla oldukça önemli bir konunun ele alındığını kaydederek kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocuk Hakları Kulübü’nün faaliyetleriyle çocuk hakları konusunda farkındalık yaratılmasını hedeflediğini dile getiren Özhür, kulüp bünyesinde yapılan faaliyetlerden bahsetti.

Konuşmaların ardından çocuk haklarıyla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından Şehit Tuncer İlkokulu öğrencileri çocuk haklarıyla ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

(BRT/TAK)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.