Mısır’da Sisi karşıtları meydanlarda

ABONE OL
Ekim 19, 2019 01:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mısır’da müteahhit ve sanatçı Muhammed Ali’nin sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtı gösteri düzenlenmesi çağrılarının ardından akşam saatlerinden itibaren başta başkent Kahire olmak üzere İskenderiye ve Süveyş kentlerinde protesto gösterileri başladı.

Sosyal medya sitesi Twitter’da açılan “Sisi defol” ve “Halk rejimin devrilmesini istiyor” hashtag’i ile yapılan protesto çağrılarına ülkenin birçok noktasından katılım olduğu belirtiliyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, başkent Kahire’deki Tahrir Meydanı çevresinde, İskenderiye’de ve Süveyş kentinde toplanan yüzlerce göstericinin Sisi aleyhine sloganlar attığı görülüyor.

Mısır’da 2011 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek karşıtı gösteriler düzenlenmiş ve Mübarek görevi bırakmak zorunda kalmıştı. O dönem de protesto gösterilerinin merkezi Tahrir Meydanı olmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.