Mitsotakis: “Hiçbir yasadışı davranış karşılıksız kalmayacak”

ABONE OL
Ağustos 29, 2019 07:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs’a iki günlük ziyaretinin son durağı Güney Kıbrıs’taki Yunan Alayı’nın (ELDIK) kampını ziyaret eden Mitsotakis, sorunlu bir bölgede yaşadıklarını, bölgede güvenlik ve istikrar için birçok sorun bulunduğunu, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın egemenliklerini sorgulayanlara mesajlarının açık ve içten olduğunu, hiçbir yasadışı davranışın karşılıksız kalmayacağı şeklinde olduğunu vurguladı.
“Her zaman barış ve uzlaşma arayışındayız ancak uluslararası hukuka uygun egemenlik haklarımızı da koruruz ve altını çizmek isterim ki yalnız değiliz” şeklinde konuşan Mitsodakis, AB üyesi ülkelerin desteklerinden söz etti.
Güney Kıbrıs’ın MEB’nde yasadışı sondaj ve Ege bölgesinde uluslararası hukukun ihlaline tepkilerin olacağını, AB/Türkiye ilişkileri üzerinde de olumsuz etki olacağını kaydetti. 
Yunanistan ve  Güney Kıbrıs’ın bölgedeki ülkelerle çok güçlü ortaklıkları bulunduğunu, Türkiye’nin yasadışı faaliyetlerinin Türkiye’yi zayıflattığını ve yalnız bıraktığını ifade eden Yunan Başbakanı, Güney Kıbrıs’ta ve ELDIK kampında bulunmasının, Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesi içerisinde uluslararası hukuktan kaynaklanan doğal kaynaklarını kullanma hakkını kesinlikle desteklediğinin bir işareti olduğunu belirtti.
Atina’nın Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması çabalarında kesinlikle Lefkoşa’nın yanında olduğunu ve olacağını bildiren Kyriakos Mitsotakis, adanın yeniden birleşmesinin, üçüncü taraf garantörler olmadan, egemen, bağımsız bir Avrupa ülkesinde işgal güçleri olmadan Birleşmiş Milletler kararları temelinde olması gerektiğinin altını çizdi. 
“Çözüm, Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler, tüm Kıbrıs halkına refah ve fayda sağlayacak bir çözüm olacaktır” şeklinde konuşan Mitsotakis, Yunan halkı adına hizmetlerinden dolayı ELDIK asker ve subaylarına teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.