Pakistan Başbakanı Han’dan Hindistan seçiminin galibi Modi’ye tebrik

ABONE OL
Haziran 19, 2019 04:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Pakistan Başbakanı İmran Han, Güney Asya’da huzur ve barış için Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile beraber çalışmayı istediğini belirtti.

Han, “Başbakan Modi’yi Hindistan Halk Partisi (BJP) ve müttefiklerinin aldığı seçim zaferinden ötürü tebrik ettim. Güney Asya’nın barışı, gelişmesi ve refahı için kendisiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Diyalog mesajları

Pakistan’da Ağustos ayında iktidara gelen Han ve hükümeti, Modi ve hükümetine diyalog çağrıları yapmış, iki ülke bakanları çeşitli dönemlerde bir araya gelse de bir sonuç çıkmamıştı.

İki ülkenin, şubat ayında savaşın eşiğine geldiği Pulvama saldırısının ardından Han diyalog arayışını sürdürmüş, barışçıl düşüncelerin bir göstergesi olarak yakalanan Hint pilot Abhinandan Varthaman’ı iade etmişti.

Bu dönemde Modi’yi ulusa sesleniş programı aracılığıyla yeniden diyaloğa davet eden Han, Pulvama saldırısından yaklaşık 1 ay sonra Modi’den aldığı bir mesajı da yine sosyal medya hesabından duyurmuştu.

Modi’nin Pakistan Günü nedeniyle bir tebrik mesajı yolladığını söyleyen Han, mektupta “Pakistan Milli Günü’nde Pakistan halkına selamlar, en iyi dileklerimi sunarım. Alt kıta halkları için demokratik, barışçıl, ilerici ve müreffeh bir bölgede, terör ve şiddetten arınmış bir ortamda birlikte çalışmanın zamanı geldi” ifadelerinin yer aldığını belirtmişti.

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.