DOLAR 29,0942 -0.01%
EURO 31,9865 0.02%
ALTIN 1.908,470,01
BITCOIN 1229898-0,56%
İstanbul
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

https://sozcukibris.com/wp-content/uploads/2023/12/piyangoreklam.jpeg

Pamukkale yolunu “özel mülk” iddiasıyla kapattılar

ABONE OL
Haziran 26, 2019 05:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Pamukkale Mahallesi’nin girişindeki kara yolunun üzerinden geçtiği arazide hak sahibi olduklarını iddia eden bir grup, kara yoluna plastik kasalar koyup şerit çekti.

“Tapulu özel mülkiyettir, girilmez” yazısı asan gruptakiler, kara yolunun geçtiği arazinin tapulu malları olduğunu iddia ederek, haklarının verilmesini istedi.

Gruptakilerden Bayram Tekin, yolun yaklaşık 4 bin 600 metrekarelik bölümünde 45 kişinin hak sahibi olduğunu savunarak, bu yolu 46 gün önce yine trafiğe kapattıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

“56 senedir bunlar neredeydi?”

Pamukkale’ye ulaşımı sağlayan kara yolunun 1960’lı yılların başında yapıldığını anlatan Tekin, şöyle konuştu:

“O zaman istimlak edilmemiş, şimdi mirasçılarımız buradaki hakkını almaya çalışıyor. Bu yolu 46 gün önce yine kapattık. Belediyeden geldiler, avukatımızla konuştular. ‘Yakın bir zamanda anlaşmaya gideceğiz’ dediler. 46 gün oldu, bizi ne arayan var ne soran var. Bu toprakları, analarımız, babalarımız, dedelerimiz çarıklarıyla kazandılar da aldılar. 56 senedir bunlar neredeydi? Hakkımızı arayınca kötü mü olduk?”

Tekin, haklarından vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, “Bizi oyalamaya çalışıyorlar. Bu sorun yakın zamanda çözülmezse yine kapatacağız yine kapatacağız. Buradan geçişi ücretli hale getireceğiz. Kanunen hakkımız. Çünkü bizim mülkümüzden geçmesinler, 56 senedir geçiyorlar” dedi.

“Mülk sahibi olduğumuz halde haksız duruma düşüyoruz”

Önder Akdiş ise alanın dedesinden miras olduğunu belirterek, “Biz buranın hakkını almak için uzun süredir uğraşıyoruz. Yıllardır buranın mahkeme süreci devam ediyor fakat hakkımızı alamıyoruz. Bunun için yolu kapattık. Yine alamazsak yolu tamamen kapatacağız. Dedelerimizden kalan bu yerdeki hakkımızı belediye ile bir türlü anlaşma sağlayamıyoruz. Mülk sahibi olduğumuz halde haksız duruma düşüyoruz. Pamukkale gibi dünya mirası bir cennette biz vatandaş olarak, mirasçı olarak bu yoldaki hakkımızı istiyoruz” diye konuştu.

Kasalar toplatılarak yol ulaşıma açıldı

Avukat Ülkü Aytan da müvekkillerinin söz konusu taşınmazların mirasçısı olduğunu dile getirerek, “Yaklaşık 45 kişiler. Bugüne kadar herhangi bir kamulaştırma gibi işlem yapılmadığı için yasal yollara başvuruldu. Fakat sonuç alınamamakta, süreç de uzamaktadır. Müvekkillerim de taşınmazlarına sahip çıkmak için etrafını çevirerek değer değerlendirme yoluna gitmişlerdir. Amacımız trafiği engellemek değildir” dedi.

Aytan, 3996 sayılı yap-işlet-devret kanunu gereğince gerekli inceleme ve araştırmaları yaptıklarını, “paralı yol şeklinde arsaları kullanabilmek” için gerekli başvuruları bayramdan sonra yapacaklarını ifade etti.

Eylem sırasında kara yolunda ulaşım tali yollardan sağlandı.

Jandarma ve polis ekipleri, 3 saat süren eylemin ardından yolu trafiğe açtı.

Kaynak: AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.